Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 16 januari 2013

Krokodil

Van Derkie kreeg ik vorige week deze leuke foto van een krokodillendas die ze breide voor haar kleinzoon:


Ze had het plaatje gezien in een Engels tijdschrift en maakte haar eigen patroon (zie hieronder)


6 steken opzetten met naald 5 en 3 toeren ribbelsteek breien.
In de 3e toer 2 steken meerderen in het midden van de naald.
Dan breien volgens patroon van 3 steken ribbelsteek. 2 rechts, 2 averechts enz.en weer 3 steken ribbelsteek.
Na 5 naalden 1 ribbel breien. De ribbel moet aan de goede kant van het werk komen en in de ribbel wordt aan weerszijden 1 steek gemeerderd. (tussen de ribbelsteken en het patroon in)
Na de 6e naald verandert het patroon. (recht boven averecht en averecht boven recht). Dit weer 5 naalden en daarna een ribbel waarin weer 2 steken gemeerderd worden.
Dit patroon herhaalt zich steeds en de steken worden gemeerderd tot 24 steken.
Als de das ±110 cm lang is gaan minderen voor de kop. Ik heb eerst in elke 3e toer 2 steken geminderd door steek 4 en 5 samen te breien en de steken voor de laatste 3 steken. (Op deze manier loopt de ribbelrand mooi door) Na 3 x in de 3e toer geminderd te hebben ben ik in de 2e toer gaan minderen tot er nog 6 steken over waren. Toen nog 3 naalden ribbelsteek en de steken afkanten.

Voor de oogjes heb ik verdeeld over 3 naalden nummer 4 10 steken opgezet. Ik heb 4 toeren tricotsteek gebreid en in de 5e toer steeds 2 steken samengebreid. Daarna heb ik de steken afgehecht en met de afhecht draad heb ik het oogje van boven dichtgenaaid.
De neusgaten heb ik op dezelfde manier gebreid maar dan met 8 steken en ben ik na 3 toeren gaan minderen.

De oogjes en neusgaten heb ik op het kopje genaaid en met zwart heb ik de irissen en de neusgaten geborduurd en met wit de pupillen.

Na wat googlen zag ik iets wat hier wel heel veel op lijkt:


Het origineel komt van Morehouse farm, waar je een pakket kan kopen (wol en patroon). Er is een los patroon beschikbaar via Ravelry ($ 8,00 - Engels)


Er is overigens ook een gehaakte variant gemaakt, die vind je hier.

3 opmerkingen:

 1. Erg leuk , hoe komen ze er toch op
  groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Enig! Er zijn ook vosjes gehaakt volgens de ouderwetse variant ' een vacht vosje' om de nek. Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke das Jeanet! Je geeft ons ongelooflijk veel inspiratie! Tof voor kinderen...
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...