Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 5 januari 2013

Mandjes

Zoals jullie wel merken lukt het bloggen niet zo best deze week. Er komt van alles tussen. Maar ik haal het wel weer in :-)

Deze mandje zijn erg leuk om te maken en ook een mooi project als je net begint met breien (maar minstens zo leuk voor de ervaren breister, hoor!)


De beschrijving vond ik bij Pickles. Het is bijna geen patroon te noemen: met hele dikken naalden en geschikt garen (nld 10-12) zet je 30 steken op en brei je alles recht. Aan elkaar naaien en aan 1 kant aansnoeren. Maken in de kleur die je leuk vindt!

Je kan nogal variëren met het garen, kleuren en de dikte van de naalden.

Wil je iets meer vorm maken, dan kun je met verkorte naalden werken. Een dergelijk patroon vind je hier. Je krijgt dan meer een stabiele bodem.


(foto's van Ravelry

Vierkante mandjes zijn ook mogelijk, een patroon daarvan staat in de Regia Adventskalender:4 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze super schattig!!Erg leuk om te zien.

  groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook al weer zo leuk! Waar haal ik de tijd vandaan om alles te maken wat ik leuk vind??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk Jeanet, ik heb nog dikke zelfgesponnen wol, waarvan ik niet wist wat ik er van zou willen maken. Maar zo'n mandje is hier er echt heel geschikt voor! Doe rustig aan met bloggen, zou ik zo zeggen, waarom niet even pas op de plaats en 1 logje per twee of drie dagen? Niemand die dit erg zal vinden en het scheelt je eventjes een hoop tijd die je nu beter kunt gebruiken om orde op zaken te stellen!! Sterkte met alles!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee alweer Jeanet, die mandjes zijn superleuk! En helemaal niet zo moeilijk te maken. Goeie tip!

  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen