Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 22 januari 2013

Mini-sokjes

Dit idee kreeg ik een tijd geleden toegestuurd van Ellen die van deze kleine ieniemienie-sokjes een aandenken voor het kraambezoek maakte voor de geboorte van een neefje:Door ze op een etagère te zetten zag het er helemaal geweldig uit!


Ik mag het patroontje met jullie delen:

Patroon mini babysokjes: (katoen, bebreid met naalden 2½)

-22  st. opzetten.
- 6 naalden recht breien(ribbel 3 toeren).
-dan 6 st.recht (3 st.samen,4 st.recht, 1 st.afhalen,1 x 2 st.samen breien,afgehaalde steek over de 2 samen gebreide steken heen halen)6 st.recht.
-terug: 7 st.recht, 4 st.averecht, 7 st.recht breien.

-dan 5 st.recht (2.st. samen breien,4 st. recht, 1 st.afhalen,1 st. breien ,afgehaalde steek over de gebreide steek heen halen) 5 st. recht .
-terug:6 st.recht, 4 st.averecht, 6 st.recht breien.

-dan 4 st.recht (2 st.samen breien, 4 st.recht, 1 st. afhalen, 1 st.afhalen, 1 st.breien,afgehaalde steek over gebreide steek heen halen) 4 st.recht.
-terug: 5 st. recht,4 st.averecht, 5 st.recht breien.

-dan 8 naalden=4 toeren recht breien(ribbel)

-afkanten , draad een beetje lang houden,om zool en hiel aan elkaar te naaien.

-lintje doorrijgen , zelf heb ik het smalste satijnlint gebruikt,maakt het net iets meer af. Ik heb het rondom door het sokje geregen en aan de voorkant gestrikt. Ik heb als maatstaf genomen, net onder de plaats van de 4 laatste ribbels. En een maasnaald daar voor gebruikt.

Ik heb de sokjes opgevuld met een plukje fiberfill en met een draadje katoen in de kleur van de sokjes, steeds 2 sokjes aan elkaar gezet.Dus zodat ik van de door mij gebreide 60 sokjes, 30 paar had.
Dank je wel, Ellen!

9 opmerkingen:

 1. Prachtigggg, wat een leuk idee
  Fijne dag
  groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig, ik heb gelijk het patroon uitgeprint.
  Hartelijk bedankt.

  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, zo'n etagere vol! En hoe leuk om dat als kraamkado mee te geven, ik ben meteen fan en houd het patroon alvast bij voor het geval dat...
  Bedankt alweer Jeanet voor de tip.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LEik idee. Ga het bewaren. Bedankt voor het delen. Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. great :D
  Greetings from Poland
  Katarzyna


  www.sajuki.blogspot.com


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze sokjes zijn ook geschikt voor een popje van 30 cm. Heel erg leuk! Dankjewel voor het patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan iemand die voor mij maken tegen betaling aub

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klopt 't wel dat je hier 2x 1 steek moet afhalen?

  “-dan 4 st.recht (2 st.samen breien, 4 st.recht, 1 st. afhalen, 1 st.afhalen, 1 st.breien,afgehaalde steek over gebreide steek heen halen) 4 st.recht.
  -terug: 5 st. recht,4 st.averecht, 5 st.recht breien.“

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...