Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 10 januari 2013

Glamour

Dit kleine kolletje heeft een beetje "glamour". Het is gemaakt van Rowan Kidsilk Mohair, met een heel klein lovertje er in verwerkt.Het is een kostbaar garen, maar o-zo-mooi. Voor dit kolletje heb je maar één bolletje nodig (€ 13,90). Het is gebreid met alleen maar rechte steken (44) op naalden 5. Het garen is fijn, en er zit wel 165 meter op 25 gram. (Wil je een lace-sjaal maken, dan heb je 2 of 3 bollen nodig)


Het is bij ons verkrijgbaar in 3 kleuren:

Met dit bolletje/kolletje bewijs je maar weer eens: mooi is niet altijd moeilijk!
Wil je wel wat ingewikkelders? Hier vind je een gratis Duits patroon van een lace-sjaal van dit garen, en hier in het Engels (eerst registreren).

4 opmerkingen:

 1. Prachtig... Zo zie je maar dat 'gebreid' echt niet oubollig is, maar ook heel sjiek kan zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig chique garen. En als je maar 1 bolletje nodig hebt voor zo'n prachtige col valt het wel mee toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi garen, zowel de kol als de sjaal zijn prachtig! Ik heb me geregistreerd op de website van Rowan en daar het patroon gevonden. De PDF download heeft ook een nederlandse versie van het patroon. Verder hebben ze, net als jij altijd, heel veel leuke/mooie brei-ideën.
  Zucht, had ik maar veeel meer tijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...