Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 22 januari 2013

Slofjes in krokodillensteek

Wat een geweldig mooie baby-slofjes zijn dit! Gemaakt met een garen met lang kleurverloop.

babyslofjes met krokodillensteek


Dit patroon kun je kopen bij Craftsy of Bonita Patterns ($ 5,00). Het bovenste deel is gehaakt met een krokodillensteek, je kunt een duidelijke instructievideo vinden op You Tube. Op het blog van Nelleke maakt van alles kun je ziet welke draai zij er aan heeft gegeven, misschien kun je dan uit de voeten zonder patroon!


Deze polsmofjes liet ik ook al eens eerder zien, in dit logje!


Deze zijn ook gemaakt door Nelleke. Deze mofjes zijn gemaakt van kleur 959 van Invicta Color, dezelfde kleur als van de Herfstkol. Van deze polsmofjes is geen patroon, maar als je de krokodillensteek onder de knie hebt zijn ze eenvoudig te maken!

11 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Ik was nog op zoek naar een leuke babycadeautjes en dit hoort daar zeker bij! Ik houd wel van zulke kleurrijke kleding ed. Dit ga ik zeker maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, wat zijn die slofjes lief! Je zou bijna op zoek gaan naar een mevrouw met dikke buik om ze voor te kunnen maken ;-) (die heb ik dus niet in mijn familie/kennissenkring)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn ze mooi, zo schattig!
    Zelf ben ik een omslagdoek aan het haken met de krokodillensteek.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zauberhaft sind die Babyschuhchen!
    Liebe Rosaliegrüße

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat zijn ze schattig de slofjes.En de polswarmers...ook al zo mooi,moet ik ook eens gaan proberen...bedankt voor de inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik heb net de tutorial bekeken en even een paar toeren meegedaan, het is goed te doen. Dank je voor deze inspirerende link!
    Fijne dag, Noor

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die leuke babyslofjes heb ik ook gemaakt. Om eerlijk te zijn, heb ik het patroon niet gekocht, maar zelf uitgevogeld. Als je de steek eenmaal kent is dat best te doen. Op mijn blog zal ik ze laten zien, samen met het bijpassende vestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk Jeanet, die kruisbestuiving :-). Ik heb de beschrijving iets uitgebreid vanmorgen, misschien lukt het zo om na te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben het patroontje gelijk online gaan bestellen..hoop het snel te kunnen maken..ziet super mooi uit..!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. leuke slofjes .ik zou die zeker eens willen maken.zou ik de beschrijving daarvan kunnen krijgen? a.u.b.? hoe kan ik er aan geraken? lieve groet van mij. ann
    mijn mailadres is : ann_47_lr@hotmail.com dank u daarvoor ;

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kun je deze ook in het groot maken

    BeantwoordenVerwijderen