Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 13 augustus 2022

Denkend aan Holland!

 


Ergens in het voorjaar werd ik in de winkel gebeld met de vraag of ik mee wilde werken met het programma Denkend aan Holland. Ik moest nog even stevig mijn hersencellen kraken want ik kijk eigenlijk niet zoveel TV omdat ik nogal eens wat anders aan het doen ben 😉, maar uiteraard wilden wij wel mee doen! 
De vraag was of wij Janny "even" in klederdracht wilden steken. Natuurlijk wilden wij dat, maar "even" is niet van toepassing, een 45 minuten heb je al gauw nodig. Het idee werd al snel omgebogen toen ik vertelde mezelf nog wel eens in klederdracht te steken. De nodige voorbereidingen werden getroffen en op 30 juni was het dan zover. 
Gehele geheimhouding was uiteraard niet helemaal gelukt in een dorp als Arnemuiden...Na Middelburg voeren André en Janny via het Arnekanaal naar Arnemuiden en meerden ze aan bij de Historische Scheepswerf en liepen ze naar de Markt. Wat je op de beelden niet ziet is dat de straat er net op die dag nou niet zo florissant uitzag 😂 door het aanleggen van glasvezels. 

 

Eerst werden opnames gemaakt op de Markt bij het standbeeld van de Visleurster. Ondertussen hadden Ali en ik al wel het grootste plezier in de winkel! De opnames liepen voorspoedig en alles ging erg relaxed.Wij waren uiteraard deze week net zo nieuwsgierig als iedereen, want je weet echt niet wat er overblijft van een dergelijke opname. Hoeveel minuten zijn er daadwerkelijk over na het knippen en plakken? Wil je alles nog eens nakijken? Kijk dan hier de uitzending terug.


Zoals je ziet/zag ging het onder andere over de Arnemuidse visserstrui. Natuurlijk komt in zo'n uitzending alles maar kort aan de orde. In de voorbereiding naar het programma toe gingen onze (Anja, Stefanie en ik) radertjes echter heel hard aan het werk. Rondom deze trui hebben wij namelijk weer iets heel leuks bedacht, je leest er hier nog meer over! Héél even geduld nog en dan krijgt deze uitzending nog een extra diepgang!


De komende dagen is het even stil op dit blog, volgende week meld ik me weer. Het huis is vol bezoek, tussendoor werk ik gewoon door in het verpleeghuis en trotseer ik de hitte. Ik switch van Nederlands, via Duits, Engels, Zeeuws naar Farsi en aan het eind van de dag kun je me opvegen 😂😂
Fijn weekend, tot volgende week!

24 opmerkingen:

 1. Wat was het ontzettend leuk om te zien. Jullie hebben het heel goed gedaaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne opname. Wat statig zag je eruit en Ali de charme zelf'  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk en leuk om jullie gezien. Ik volg jullie altijd via face boek en nu live en dat was super.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh geweldig Jeanet! ik ga het zo terugkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om dit te zien,mooie reclame voor jullie winkel,prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel leuk om jullie zo te zien! Wel vaker met de trein langs Arnemuiden gekomen, maar nooit in de gelegenheid om uit te stappen! Dus alleen via FB of een bestelling in contact. Dus dit was erg mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie uitzending was heel leuk om jullie zo te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat was het leuk om jullie te zien! Jaren geleden in de winkel geweest toen we met de boot in Veere lagen. Hoop dat deze publiciteit goed is voor de business!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke uitzending over jullie! Leuk om je stem te horen en je in je winkel te zien. Ben erg benieuwd naar de trui-actie...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg leuk om te zien .Mooie winkel met veel soorten garen .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb echt genoten van de uitzending, en het was nog best een lang item, heel leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig om jullie leuke winkel en jullie zelf in het echt te zien. Volg jullie blog altijd via Facebook. Hoop een keer echt jullie winkeltje te bewonderen .

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik volg je blog al jaren. Samen met mijn zus ben ik weleens in jullie mooie winkel geweest en heb je ons toen heel fijn geholpen. En nu kwamen jullie ineens voorbij in Denkend aan Holland….zó leuk! Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Erg leuk dat jullie zo goed in beeld zijn goed voor de visserstruien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie uitzending was het en geweldig mooi in beeld waren jullie samen in de mooie wolwinkel. Ali in de visserstrui, prachtig in beeld. Ben zeer benieuwd naar de trui actie. Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super leuk zo n leuk programma en wat een eer dat ze bij jullie langskwamen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Genoten van de uitzending en zo leuk om jullie te zien. Prachtige trui ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het was leuk om jullie te zien. Er werd ook best de tijd genomen voor dit bezoek. Blij dat ik het gezien heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik viel even in het programma maar herkende jullie direct. Wat leuk dat jullie hieraan mee mochten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super leuk om dit te zien. Ben een aantal jaren geleden in jullie winkel geweest tijdens een vakantie in Zeeland en ik herinner mij vooral dat we samen vreselijk gelachen hebben. Uiteraard ging ik met een volle tas naar huis en heb ik het leuke zeeuwse knoop kussen gehaakt als aandenken aan die vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo. Superleuke aflevering van denkend aan Holland. Zelf ben ik al heel lang op zoek naar een haak of breipatroon van een wit rond avondsjaaltje van de Walcherse klederdracht. Kunt U me daaraan helpen? Vr. gr. Annemiek v. Ulft

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk hier eens: https://www.blij-dat-ik-brei.nl/c-4213832/shawls/

   Verwijderen