Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 12 september 2019

Dubbelbreien

Als je afgelopen zomer op ons Brei- en Haakfestival bent geweest, dan heb je beslist Adri gezien die het dubbelbreien demonstreerde aan de hand van een pannenlap. Heel veel enthousiaste reacties hebben we daarop gekregen en nu komt er de beloofde workshop!


Het mooie van deze brei-techniek is dat je 2 "mooie" kanten hebt in tricotsteek, waarbij de kleuren zijn gespiegeld. Deze prachtige sjaal van Adri is een gebreid met Lang Jawoll sokkengaren en het patroon (Il Burato) is te koop op Ravelry.


Christel is weer bereid gevonden om een workshop dubbelbreien te geven in onze winkel op zaterdag 16 november. Omdat er zoveel belangstelling was op het brei-festival en teleurstelling willen voorkomen hebben we zowel 's morgens als 's middags een groep.

Workshop Dubbelbreien 

Intro: Dubbelbreien (of: dubbellaags breien) is een techniek waarbij je tegelijkertijd de voor- en achterkant van een project breit. In deze workshop leer je hoe je met 2 kleuren tegelijkertijd kunt breien om een werkstuk te maken met 2 goede kanten, die elkaars spiegelbeeld zijn (qua kleur).  Opm.: Er zijn ook andere mogelijkheden in dubbelbreien (zoals het maken van zakken in een vest wanneer je met 1 kleur breit e.d.) maar daar gaan we in deze workshop niet verder op in.

Nodig voor deze workshop (zelf meenemen):  Een paar breinaalden van 3,5 - 4 mm (dit mogen rondbreinaalden, sokkennaalden of lange naalden zijn, al zijn lange nld soms niet zo handig wanneer er veel cursisten in een kleine ruimte zitten… 😉 )

Duur: ong. 3 uur 

Inhoud workshop:  
We breien tijdens deze workshop een proeflapje, heen en weer. 
        Je leert onzichtbaar opzetten en afkanten (zodat het breiwerk mooi doorloopt en je geen opzet- of afkantrand ziet).  
• Je leert hoe je mooie kantsteken kunt maken, passend bij de onzichtbare opzet en afkanting). 
• Je leert hoe je met 1 draad in je linkerhand en 1 draad in je rechterhand kunt breien.  
• Je leert ook hoe je met 2 draden over je linker wijsvinger kunt breien. 
• Je leert meerderen en minderen 


Bij de workshop inbegrepen:  Een hand-out en wat restjes wol om mee te oefenen worden aan het begin van de workshop uitgedeeld.  Moeilijkheidsgraad:  Deze workshop is geschikt voor de gemiddelde brei(st)er. Je moet de basis van het breien onder de knie hebben. Je moet dus kunnen opzetten en afkanten en weten hoe je recht en averecht breit.  Uiteraard zorgen we ook voor koffie, thee en wat lekkers!


Wil je deze techniek onder de knie krijgen? Schrijf je dan in via onze webshop. Wacht niet te lang, de workshops van Christel zitten altijd snel vol (en da's hartstikke logisch want ze is een kei!)3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...