Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 3 september 2019

Nóg meer sokkenwol..........

Het zal je niet verbazen: ik ben zó blij met dit weer! Ik kan weer bewegen, ik krijg weer energie. En blijkbaar ben ik niet alleen want heel wat mensen kwamen vandaag wolletjes halen voor allerlei projecten. Werkelijk van alles wat! Dekens groot en klein, vesten, truien, omslagdoeken, wanten, mutsen en uiteraard sokken! Saaie, bonte, moeilijke, makkelijke, ingewikkelde, experimentele, dikke en dunne sokken. Gelukkig hebben we echt voor elk wat wils, kleurrijk of saai, bont of effen, noem maar op!


En vandaag propte ik nóg eens 9 nieuwe kleurtjes in de kast - een hele uitdaging trouwens. Deze kleurtjes zijn van Borgo de' Pazzi, kwaliteit Bice. 
Bice is een heel zacht sokkengaren, 75% wol/25% polyamide met een kleurverloop. Zowel bonte kleurtjes als meer bedekte, voor iedereen wat. Vandaag zette ik deze kleurtjes ook in de webshop.


Met sokkenwol kun je echter nog zóveel meer. (fijn dat op dit etiket ook geen sok staat afgebeeld, zo'n foto van een sok doet het garen echt te kort!). Sokkengaren is slijtvast en vormvast en je kunt het prima wassen dus ook prima geschikt voor sjaals, mutsen, truien en (baby-)dekentjes en door zijn lange looplengte ook erg geschikt om mee te haken.

Op Ravelry vind je een gratis sokkenpatroontje (Engels) met dit garen: Nera Signora
(er zit een schema bij voor het gaatjes patroontje)


Wil je meer weten over sokken? Vanaf 5 september is er een tentoonstelling over Sokken en Kousen in het TRC in Leiden, je leest er hier meer over! Daar zou ik best eens heen willen....


Maar eh, wie nou dacht dat ik opeens zeeën van tijd heb gekregen omdat er een gezinslid op kamers is gegaan - vergeet het maar! Poeh, het is weer een latertje vandaag.......









1 opmerking:

  1. Ja, je krijgt van warm weer weinig energie dan is dit wel lekker, maar......zoveel regen en weinig zon dat wordt wel weer wennen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen