Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 18 september 2019

De Roadtrip KAL

"Het Seizoen" is weer begonnen - en dat is duidelijk merkbaar aan alle nieuwe projecten die overal gestart worden. Het is ondoenlijk om over álles te berichten maar deze meebreideken verdient het écht om in het zonnetje gezet te worden!


Deze prachtige deken is ontworpen en gebreid door Jeannette die een prachtige wolwinkel heeft in Katwijk. Door dat gekke blog van mij zijn we met elkaar in contact gekomen en na wat heen en weer ge-mail en wat bezoekjes over en weer is er een vriendschap ontstaan. Jeannette heeft een Zuid-Hollandse variant gemaakt van een deken met visserstrui-patronen en hij is zo mooi! 


Dit schrijft zij erover:

De Roadtrip Kal

Met deze Kal neem ik jullie mee op een rondreis langs Zuid Hollandse vissersplaatsen. Plaatsen die tegenwoordig geen visserij meer kennen èn plaatsen waar de visserij nog steeds heel belangrijk is in de samenleving en voor de economie.

Het is bekend dat (bijna) iedere vissersplaats een eigen trui had met de mooiste patronen. Deze truien werden gebreid door de echtgenotes van de zeemannen maar ook door vrouwen die hiermee een inkomen moesten verdienen. Mijn oma, Alieda Imthorn, was zo’n vrouw. Zij breide samen met haar zus, oudtante Aat, (vissers)truien voor de Katwijkers.

Veel van deze visserstrui-patronen zijn samengevoegd tot een mooie deken die je in 15 weken kunt breien.

Vanaf 30 september verschijnt er iedere week een nieuw patroongedeelte van een Zuid Hollands vissersdorp/stad èn een kort begeleidend filmpje vanuit de desbetreffende plaats. De deken wordt gebreid in 3 banen die je aan het einde van de 15 weken aan elkaar naait.

Het wordt een avontuur waar jullie hopelijk net zo veel plezier aan zullen beleven als ik deed tijdens het maken van deze deken.

Bestel dus snel je pakket en haal naalden 5 vast uit het vet!


Je kunt het pakket voor deze deken bestellen via de webshop van Jeannette, je kunt dan kiezen uit verschillende garens en kleuren - alles van Borgo de' Pazzi. 
(Let op: je kunt dit pakket niet bij mij bestellen, ook is het patroon niet los te koop).

Nog een kiekje uit de oude doos 😉



Morgen weer een blogje over een haak-deken die wél gewoon bij ons te bestellen  is (stel je voor dat we stil komen te zitten 😂).


1 opmerking: