Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 13 mei 2019

Cloud Lover

Kennen jullie dat gevoel? Dat je hoofd op uitbarsten staat omdat er zoveel in zit? 😅
Het is weer bar met die bol van mij! Dingen die ik moet regelen, moet vragen, moet mailen. Dingen die ik doen, wil uitproberen, wil uitvogelen, wil vragen, wil opschrijven....
Ik word daarbij ietwat beperkt door tijd, en - oh ja - door budget! Da's een detail natuurlijk 😉.

Vandaag waren we - alweer - aan het verven. Blijkbaar worden de wolletjes gewaardeerd want toen ik de voorraad deze week bekeek kwam ik tot de conclusie dat ik daarmee niet tevoorschijn kan komen op het Brei- en Haakfestival. Dus.......


Als ik al deze strengetjes aan het uitspoelen ben zou ik ze het liefst allemaal uitproberen. Sokken, sjaals (zo'n Suikerzoete uit het boek Sjaals of toch maar de Katharina), babytruitjes......

En ondertussen is deze pracht ook geblockt. Bij gebrek aan zo'n grote blockmat heb ik de vloer van de winkel maar even gebruikt, werkt prima!En dan moet ik zelf ook nog wat meters maken. Dat lukte vandaag even niet....


Gelukkig zijn er nog veel meer mensen creatief bezig, ik hoef niet alles zelf te verzinnen!
Zo haakte Jellina een ontzettend leuke, makkelijke sjaal van één strengetje van het nieuwe Scheepjes-garen Skies (maar meer mag natuurlijk ook). Een heerlijk patroontje voor een zomersjaaltje en die kraaltjes maken het helemaal af! Ze noemde het patroontje Cloud Lover.

Foto

Je vindt het gratis Nederlandse patroon bij Jellina. En de strengetjes vind je terug in onze winkel of in de webshop
Ik ga nu nog eens wat puinruimen, dan zijn we morgen weer fris en fruitig 😂.
5 opmerkingen:

 1. Hoi Jeanet, ik heb een vraagje. Ik ben een patroon van je aan het breien van een oude blog (op zeeland.net, geschreven op 28 oktober 2011). Het betreft een ascot sjaal. Ik snap het hele patroon en kan alle handelingen verrichten. Er is enkel één zin die ik niet begrijp, namelijk de volgende: 'Eerst op de steken van de naald 13 nld 1 r 1 av breien.Dan op de steken van de hulpnld 13 nld 1 r 1 av breien.' Voor mij is niet duidelijk of het hier gaat om de tricot steek of de boord steek. Moet ik 13 naalden 1 steek recht 1 steek averecht doen of moet ik 13 naalden 1 naald recht 1 naald averecht doen? Ik vind het aan het plaatje niet erg duidelijk te zien...ik zal de link nog even meevoegen. Alvast bedankt en ook bedankt voor het patroon! https://www.zeelandnet.nl/weblog/brei/bericht/179625 met vriendelijke groet, Ruth Schot

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat betreft het boordje,dus 1 steek recht, 1 steek averecht. Als je goed naar het plaatje kijkt kun je het ook zien!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie simpele sjaal met dit mooie garen. Dat wordt wat 1 juni. Ik kies altijd 1 project waarvoor ik garen kom kopen...maar ja...inmiddels zijn dat er wel meer. Wordt lastig kiezen. Het patroon heb ik inmiddels als geprint hihi.
  Ook die Ascot sjaal gelijk maar gekopieerd en geprint.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een extra vraagje over de Scheepjes Skies Light: ik twijfel tussen nr. 109 en nr. 110. Denk je dat je genoeg op voorraad hebt op 1 juni? Of is het handig om te reserveren?

   Verwijderen
  2. Ik weet echt niet of ik dan genoeg heb - het duurt nog 3 weken. Maar ik weet wel dat het garen bij de leverancier al tijdelijk is uitverkocht!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...