Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 20 mei 2019

Batad

Het patroon bestaat al weer een poosje (2013) maar hij blijft bijzonder! Doordat de lijst met projecten op Ravelry naar aanleiding van dit patroon maar blijft groeien, kun je steeds meer prachtige varianten bekijken:


Batad van Stephen West

Het patroon is uitsluitend te koop via Ravelry (Engels), door de verkorte toeren krijg je de prachtige vorm. Op de Projectlijst op Ravelry staan al meer dan 800 exemplaren - het patroon heeft dus vele mensen aangesproken!

Totaal anders, maar ook van dit zelfde patroon:


of deze:

Foto: Dany Ravelry

Deze laatste is gebreid van een bol unicat (900 meter), waar bij zowel de binnen- als buitenkant is gebruikt. Wat een goed idee! 
Vandaag nog maar eens extra unicat besteld, nu even duimen dat alles op tijd geleverd wordt (ik ben meneer Murphy van vorig jaar nog niet vergeten). Vanaf nu wordt de Buienrader dagelijks gecheckt - alsof dat helpt. Lijstjes worden bijgehouden, things-to-do afgestreept, een lichte buikpijn blijft hangen tot 2 juni vrees ik en mijn stresskuchje laat ook van zich gelden. Verder alles onder controle..........5 opmerkingen:

 1. Vorige week aan de Batad begonnen. Leuk patroon en prima voor bij de tv.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie varianten!
  Ik duim voor je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo druk in de weer, maar pas wel goed op jouw eigen grenzen.
  De Batad is echt een bijzonder patroon. De kleuren van het unicat-garen springen er prachtig mee uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee wat een mooi patroon. Zeker die bij die trouwjurk, zo prachtig en fijntjes. Ik ga hem in ieder geval opslaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...