Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 14 mei 2019

Streepjes!

Héérlijk! Het zomerseizoen begint écht weer. En dan heb ik het eigenlijk niet over de temperatuur (o, ik hoop echt dat het niet zo warm wordt als afgelopen jaar). Maar ik ontmoet nu weer veel meer lange-afstand-lezers die op vakantie zijn in Zeeland. Sommigen volgen mijn blog al héél lang en het is heerlijk om elkaar weer te treffen en te spreken. Vandaag kwam Nelleke langs en gelukkig had ze een héle grote tas met breiwerkjes en mooie boeken mee, en de oh's en ah's waren niet van de lucht. Het is dan een spontane boel want willekeurige klanten kijken mee en dat levert altijd nieuwe ideeën op. Nelleke kocht vorig jaar een paar strengen handgeverfde sokkenwol en kwam later iets dergelijks erbij halen. Ai, da's natuurlijk een dingetje met handgeverfd spul: het is niet na te maken. De oplage is echt beperkt en exact iets na-verven is - voor mij - niet te doen. Maar Nelleke is niet voor een gat te vangen, ze kocht er nog 2 strengen bij. Echt anders maar wel in dezelfde kleurtoon.
Ongeveer. Zoiets. Een beetje..... en een paar bollen effen sokkenwol. En wat ze er dan van máákt!


(ik plukte de foto's van haar Ravelry-pagina, want ik vergat foto's te maken)


De antraciet-kleurige wol bindt de boel bij elkaar en maakt het tot 1 geheel. En dan dat bijzondere patroon: Stripes with a Twist van Alfa Knits. Met een beetje durf en combineren kun je dus van verschillende strengen echt een prachtig geheel maken. Geweldig, Nelleke - en hij stond je prachtig!


En er zijn kleurtjes genoeg om te experimenteren: de oogst van gisteren is binnen. Lekker snel droog!



Enne, heb je restjes over? Altijd bewaren! Want ik vond nog zo'n mooi patroon van handgeverfde wol in combinatie met een basiskleur:


Ook dit patroon is te koop via Ravelry.

Heb je iets gemaakt met wol die je bij ons - ooit - kocht? We vinden het superleuk als je dat deelt in onze Facebookgroep Draadjes en Praatjes. Zo inspireren we elkaar!







1 opmerking:

  1. Wat een vrolijke boel zo met al die pas geverfde wolletjes. Ik vind de nieuwe groep ook super gezellig. Ja restje bewaar ik inderdaad ook altijd, alleen.....vergeet ik vaak er iets mee te maken hihi.

    BeantwoordenVerwijderen