Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 24 mei 2019

Sokkenwolletjes

Dat ik de laatste weken aardig heb geverfd is jullie vast niet ontgaan 😉. De winkel puilt nu een beetje uit van allerlei strengetjes. Een groot deel daarvan zijn sokkenwolletjes,waar je uiteraard ook andere dingen mee kan maken. Niets is zo veelzijdig als sokkenwol.
Nu is het soms best lastig om een voorstelling te maken hoe zo'n draadje er gebreid uitziet. Ik help je op weg (Miriam wilde de sokken wel showen, maar dan wel in de relaxfase - tenslotte heeft ze haar rust wel verdiend na de examens!).

Je herinnert je vast die foto nog wel van die kleurrijke strengen op dat rekje? Dat geeft een superleuk effect op gebreide sokken. Afhankelijk van je hand van breien en de maat die je breit gaat het kleurenstreepje een beetje "poolen" en krijg je onderstaand effect. Kies bij deze wol geen ingewikkelde patronen, deze vallen weg in de kleurtjes. Dit effect is ook leuk voor babykleertjes en shawls.
 


Deze vind ik ook zo leuk! De basiskleur is niet helemaal effen en de witte stipjes komen met regelmaat terug. Voor als je van niet te bonte sokken houdt. En die rode? Dat wordt net een aardbeitje!



Deze streepjes sokken zijn superleuk. Ze zijn gemaakt van de Magic Kette van Borgo de' Pazzi. Dit garen wordt geleverd als een soort los gebreide tube die je uittrekt om nieuwe sokken te breien. Gaaf effect! Verkrijgbaar in verschillende kleurtjes.

 


En dan al die andere draadjes nog! Ik verfde écht van alles wat. Pastelletjes, superbont, met stipjes en vlekjes, stoer en lief, met tweed of glitter. Wil je een patroon goed uit laten komen, kies dan een draadje met niet te bonte kleurencombi's. Tenslotte wint kleur het altijd van patroon.





En natuurlijk hebben we ook een kast vol bollen die niet handgeverfd zijn. Dit zijn de Entrelac-sokken van Ans. Het streepje blijkt perfect voor het Patroon.

 

En dit zijn ondertussen Klassiekers! Deze kunnen gewoon niet ontbreken in je sokken-serie.
Sokken Zoutelande.


Natuurlijk kun je al deze draadjes ook prima gebruiken voor andere projecten dan sokken. Zo haakten we de grote versie van Katharina van 3 strengen handgeverfde sokkenwol. (ik heb deze kleurencombi weer geverfd).


Voor "drukke" patronen als hierboven is het beter om strengen te kiezen die niet te bonte combinaties heeft. 


En nu we het toch over sokkenwolletjes hebben: Erry geeft op het Brei- en Haakfestival een workshop sokken stoppen! Neem een sok met een dunne plek mee, en - indien mogelijk - nog een draadje van het garen. Sokkennaaldjes en een stopnaald is handig (maar er liggen ook wat naaldjes op tafel)




Alle ideetjes op een rijtje van handgeverfde wolletjes? Klik dan op het label Handgeverfd, daar vind je alles op een rij!



7 opmerkingen:

  1. Wat een werk heb je verzet! Petje af! Zo jammer dat je zo ver weg zit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje waar haal je de energie vandaan. Ben helemaal verliefd op de paarse sokken wol.
    Volgende week stap k om 8 u op de trein want ik wil het beslist een keer meemaken.
    Succes en tot dan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi de sokken wol die je showt maar ik kan deze niet in de webshop vinden? Vooral de witte wol met de kleurtjes vind ik super leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt, deze heb ik in eerste instantie geverfd voor het Brei- en Haakfestival van volgende week. Maar alles wat over is zet ik in de webshop - of ik verf nog een keer!

      Verwijderen
  4. Heel leuk, die sokkenwol. Zelf ben ik voor de derde keer opnieuw gestart ‘et het breien van een kous... de hiel is me nog niet gelukt, hopelijk nu wel.
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vorig jaar heb ik op de knit en knot beurs een streng wit met kleurtjes hekocht. De sokken die ik er an maakte zijn inderdaad super geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke, informatieve en leerzame post was dit. Ik ga toch eens denken over sokkenbreien! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen