Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 21 mei 2019

Sokken 2.0

Als je unicat-fan bent dan kun je hier niet om heen 😊. Dit is zoooo leuk! Heerlijke sokken in kleurverloop, daar wordt je toch verliefd op?


Deze bolletjes hebben we eerst even uitgeprobeerd en Miriam wil wel even het eerste paar showen. Het garen is opgebouwd zoals de reguliere Unicat ook is gemaakt: 4 losse draadjes naast elkaar die samen 1 breidraad vormen. Met regelmaat komt er in 1 sub-draadje een knoopje met de aanhechting voor een nieuwe kleur. De samenstelling van het garen is 75% merinowol, 25% polyamide.
De bolletjes worden per paar geleverd: 2 x 35 gram - en dat is genoeg voor een paar gebreide sokken tot maat 40. (en daar is over nagedacht want voor een paar damessokken is dit dus ruim voldoende want zo gebruik je het hele verloop). Overigens is het garen ook in 2 x 50 gram verkrijgbaar/leverbaar, maar de meeste heren zijn niet zo kleurrijk ingesteld. 


Je breit de sokken gewoon op nld 2½. Natuurlijk moet je een beetje extra opletten dat je alle draadjes breit maar volgens mams was dat totaal geen probleem. Moeders is wel in voor wat nieuws 😉 en breide deze sokken in turbo-tempo klaar. 
Door het langzame verloop kun je ook prima een patroontje breien, ook dat komt erg mooi uit.


In de winkel staan deze bolletjes al op de tafel en ook op het Brei- en Haakfestival zullen ze er zijn. Het setje kost € 13,95 (= 1 paar sokken tot maat 40). Ik zet ze na het Festival ook nog in de webshop.






9 opmerkingen:

  1. Mooi! Met mijn damesmaat 41 (toch niet zo uitzonderlijk, als ik in de schoenenwinkel kijk) zou ik toch de 2*50 nodig hebben ��. Ik oefen eerst nog even door met simpeler sokken garen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Straks ga ik ook de 2 x 50 grams bolletjes bestellen hoor!

      Verwijderen
  2. Wat een leuk idee! Zou met mn bescheiden maatje 42,5 ook de 2x50 nodig hebben....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi om te zien deze kleurrijke sokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind jouw titel wel leuk: sokken 2.0 Op Pinterest zie ik ook de leukste sokken voorbij komen. Grappig wat je schrijft over mannen en kleuren, laten wij nou net een schoonzoon hebben die van lekker gekleurde sokken houd hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die sokken zijn heel kleurrijk, leuk!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook hier maat 41 met voorkeur voor een lang been. Dus kijk uit naar 2*50 😊

    BeantwoordenVerwijderen