Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 29 mei 2019

Brei- en Haakfestival - even praktisch!

De laatste weken heb ik jullie plat-gespamd met berichtjes over het Brei- en Haakfestival. De kasten liggen vol, voorbeelden gereed, de naalden geslepen! We hebben ons uiterste beste gedaan om jullie weer te verrassen met nieuwe draadjes en modellen (morgen nog wat meer hierover). Ik hoop dat jullie in grote getale komen 😊.

Ook dit jaar weer een aantal praktische punten op een rij voor aanstaande zaterdag! Kom je naar Arnemuiden, lees ze dan even goed door:

(klik even voor een vergroting)

- Het Zeeuwse brei- en haakfestival is gratis toegankelijk voor iedereen! Het is géén beurs of markt maar een soort uit de hand gelopen breiclubje 😉! Laat je inspireren door alle handwerksters om je heen, neem je haak- en breiwerk mee. Vergeet vooral je brei- en haaknaalden niet (die hebben we niet liggen voor zoveel mensen tegelijk). Voor de rest wordt gezorgd.

- Natuurlijk is er van alles te doen deze middag. Ik heb de afgelopen weken geblogd over de verschillende "aanwaai"-workshops waar je aan deel kunt nemen en demonstraties. Hiervoor hoef je je niet op te geven, kijk maar waar er plaats is. Maak een beetje ruimte voor elkaar, maak het gezellig! Voor sommige workshop wordt een kleine bijdrage gevraagd, vraag dat maar even aan de betreffende blogger/ontwerper.

Parkeren. Omdat we de Markt "bezetten" met tenten, stoelen en tafels kun je zaterdag niet voor de deur parkeren. Arnemuiden is niet groot, je kunt je auto parkeren in de buurt. Bij de Jumbo-supermarkt (Clasinastraat) is een grote parkeerplaats, maar ook in de Burg. Hackstraat, Nieuwstraat en op het Havenplein kun je terecht. Hou je rekening met de bewoners?

- Uiteraard is ons dorp ook prima te bereiken met de fiets of trein! De trein rijdt elk half uur en het station is op loopafstand. 

NS-Veerse Wateren (Middelburg-Arnemuiden)/28 Station Arnemuiden

- Kom je met de auto, dan is het misschien slim om een klapstoeltje mee te nemen. We proberen zoveel mogelijk zitplaatsen/stoelen te verzamelen maar ik heb echt geen idee meer hoeveel mensen er komen. Het weer lijkt schitterend te worden dus we kunnen de hele markt bezetten!

- Op de markt hebben we ook een grote kraam met leuke breigarens ingericht. Je kunt daar o.a. terecht voor unicat, handgeverfde garens, allerlei pakketten en nog veel meer. Ook liggen daar pakketten met prachtige wol/katoen met flinke kortingen. Morgen laat ik nog een paar hele leuke dingen zien die we gaan verkopen. Ook buiten kun je pinnen ! - Heel veel bloggers en ontwerpers en vrijwilligers komen om iedereen een leuke dag te geven. Maar soms zullen ze ook zlef even de benen strekken, een rondje lopen, even lunchen, een plasje plegen en een praatje maken. Ze komen vanzelf weer terug! 😊

- Je kunt gebruik maken van het toilet in onze winkel (loop maar even door naar achteren), vanaf 13.00 uur is ook het museum open (om de hoek) en daar mag ook gebruik gemaakt worden van het toilet! 
Op de Markt staan verschillende afvalbakken, willen jullie het afval daar in gooien? Dan houden we alles netjes!- Even de benen strekken op deze middag? Of komt je partner mee die het na een kwartiertje wel heeft gezien? Deze middag is het Museum  en de Werf open (beide vanaf 13.00 uur). Enthousiaste vrijwilligers vertellen je van alles over de geschiedenis van Arnemuiden. En uiteraard kun je even langs bij de verschillende winkeltjes.

We beginnen om 11.00 uur. Op deze zaterdagmorgen hebben we echt alle tijd nodig om alles in gereedheid te brengen, koffie te zetten, spullen neer te zetten, enz. Kom daarom ook niet te vroeg!! Voor 11.00 uur wordt er vanaf de kraam ook nog niets verkocht.

- We zorgen voor liters koffie en thee en lekker koud water en meters cake. Dat kun je gratis afhalen in de tent op de Markt. Maar ik kan me voorstellen dat al dat haken en breien nóg hongeriger maakt, dus eet gerust je bammetje op. Maar we hebben ook héle fijne buren (Bakker en Slager) die lekkere dingen hebben. Ook kun je prima terecht bij Sjokadoo (om de hoek) en "de Buuzen", een cafetaria op de Nieuwlandseweg (tegenover Jumo supermarkt).


- We maakten een heleboel leuke tassen klaar. Deze ontvang je als je op zaterdag vanaf € 15,00 iets koopt in onze winkel of bij de wolkraam. Er is 1 exemplaar voor elke klant. Op = op, maar ik heb er een heleboel hoor :-) Maak deze dag lekker gebruik van de kortingsbonnen van een aantal winkels, ze zijn alleen op deze zaterdag geldig. 

- Het organiseren van dit Festival gaat natuurlijk niet zonder kosten. Bij de koffietafel zetten we een donatie-emmer neer. Heb je het naar je zin gehad? Misschien heb je dan een kleine bijdrage voor in deze pot? Bij deze pot ligt ook het gastenboek. Ik zou het enorm waarderen als je een boodschap in het gastenboek wil schrijven. Op deze tafel vind je ook de bus waar je je lootje in kan stoppen voor de loterij!- Heb je je opgegeven voor de workshop garen verven? Zorg dat je op tijd bent! Doe niet je nieuwste kleren aan 😉, je weet maar nooit. Neem een theedoek o.i.d. mee, je kunt daarin je pot inpakken en mee naar huis nemen. Deze workshop is helemaal volgeboekt, maar een beetje meekijken mag natuurlijk altijd ...!

- Dit jaar maakt Annemarie weer foto's! (ondertussen noemen we haar onze Hof-fotograaf)
Tja, en dan zit je met die privacy-regeling. Mogen we nu wel of niet foto's maken en op het blog zetten? We doen het! Want iedereen wil later nog even meegenieten van deze dag. Je loopt dus zomaar het risico dat je op de foto komt 😀terwijl je aan het breien of haken bent. Wil je echt niet op de foto? Duik dan even weg als je Annemarie met haar camera ziet! (of mail me als je de foto terugziet..dan halen we 'm weg). Ik ben vast nog wat vergeten! 😉 
Dat komt vanzelf wel goed. En met zoveel enthousiaste haaksters en breisters bij elkaar gaat alles vanzelf... duim even mee dat mijn bolleke het goed houdt - gisteren lag ik plotseling plat door evenwichtsstoornissen (en ik moet er niet aan denken dat dat zaterdag gebeurt....).

4 opmerkingen:

 1. Lieve mensen, ik zit in de lappenmand en midden in een verbouwing. Dus ik kan niet komen op jullie handwerkclub,zaterdag. Maar toch even een berichtje om jullie een fantastisch mooie dag te wensen. Ik geniet nu al van de verhalen en voorbereidingen.Ik ga hier gewoon verder aan mijn handwerkprojectje en denk aan alle gelijkgestemde mensen op de Markt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier Jeanet! T wordt vast weer een waar breifeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je het een handwerkclubJE noemt. Het is best een enorme club hoor :-) Wat een leuke voorbeelden heb je er nu weer op gezet. Moeten we ook een doos meenemen ;-) voor dat mooie weefwerk?
  Mijn vaste gang is altijd naar Sjokadoo lekker thee en bonbons halen. Nog twee nachtjes slapen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...