Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

vrijdag 3 mei 2019

Katharina

In de serie Avonddoekjes is een prachtig nieuw exemplaar verschenen! Ans boog zich weer over een origineel doekje en probeerde de wirwar van stokjes, vasten en lossen te ontwarren en schreef een duidelijk patroon. Het is het fijnst gehaakte doekje wat we tot nu toe hebben: Katharina!
Stefanie maakte de mooiste foto's:Het doekje meet 98cm op het breedste punt en 47 cm op het diepste punt. Het is gehaakt met een hele fijne katoen en haaknaald 1mm.
We hebben van dit doekje een pakketje gemaakt, je vindt het in onze webshop. (wol plus gratis patroon) en uiteraard is het garen ook in onze winkel verkrijgbaar. 
Wil je toch liever het losse patroon kopen? Dat kan hier.

Het leuke van dit patroon Katharina is dat je met precies hetzelfde patroon en 3 strengen (handgeverfde) sokkenwol en haaknaald 3,5 een prachtige omslagdoek kan haken.


Ans koos voor deze variant voor 3 strengen Handgeverfde Tweed in blauwige tinten en eentje in groentinten voor de rand. Wow! Ook dit is echt een plaatje!


Voor deze variant heb ik geen pakketten gemaakt, eenvoudigweg omdat je hier zoooooveel kanten op kan qua kleur en combinaties. De winkel ligt vol met sokkenwolletjes of andere draadjes en om een mooie combinatie te maken moet je echt langskomen. Je kunt kiezen voor handgeverfd, effen wolletjes, Our Tribe van Scheepjes of misschien kies je wel een variant zonder wol?
We zijn volop bezig om te verven - we zorgen uiteraard ook dat er genoeg strengen zijn op het Brei- en Haakfestival. Bij aankoop van garen van deze doek krijg je in de winkel ook het patroon gratis.


4 opmerkingen: