Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 9 mei 2019

Examens

Gierende zenuwen, korte lontjes, overal boeken en papieren, bloed, zweet en tranen. En een gigantische bende op de kamer (maar dat is vrij gebruikelijk). Het is hier en in vele andere huizen examen-tijd!
Ik kan me mijn examentijd nog goed voor de geest halen, het is "nog maar" 34 jaar geleden dat ik VWO-examen deed. Hoewel het lijkt alsof dat nog maar pas was, blijkt het in de praktijk best lang geleden want er zijn echt wel wat dingen veranderd. De zenuwen en de buikpijn zijn hetzelfde, maar tegenwoordig leer je je wiskunde van YouTube (handig als je niet zo goed hebt opgelet of je leraar een nerd is die in 2 stappen bij het antwoord komt), maar ook Biologie of Kunst leer je bij via het internet. Je appt - om de haverklap - met klasgenoten over de te leren stof, je maakt een fotootje van je aantekeningen en stuurt dat even door. Je zoekt op wat je het beste kan eten voor optimale prestaties 😯 maar die reep Tony's staat er helaas niet bij. Je mag tegenwoordig wat meenemen om te eten tijdens je examen - dat kan ik me toch ook niet herinneren (huh?, 3 uur zonder wat te eten moet toch nog wel te doen zijn?) - en al dat soort "gedoe" is het onderwerp van gesprek.

Als het allemaal gaat zoals we hopen dan sluiten beide koters dit schooljaar af met een diploma. Miriam doet examen voor HAVO en lijkt de deur uit te vliegen en Daniël hoopt zijn opleiding op het Grafisch Lyceum af te ronden en gaat op zoek naar werk. De komende maanden kon er hier dus wel eens veel veranderen........... maar zover is het nog niet. Eerst die examens!


Voor al die ploeterende scholieren en studenten: héél veel succes. Voor alle mama's, papa's en andere gezinsleden: sterkte, hou vol, het gaat over! 😉
We zochten deze afgestudeerde wijsneus op. Het Engelstalige patroontje is van RepeatCrafterMe.





1 opmerking: