Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 11 april 2015

Zonnekusjes

Zonnekusjes, daar moet ik aan denken bij het nieuwe katoenen garen van Scheepjeswol "Sunkissed". Zonnekusjes noemde ik altijd de sproeten die ik in duizenden kreeg zodra het zonnetje weer kracht kreeg in het voorjaar. Het was de enige manier om wat kleur te krijgen met mijn witte velletje en rode haren. En gisteren was het dan ook weer zo'n heerlijke dag! Helaas laat het lentezonnetje ons vandaag een beetje in de steek - jammer, want het smaakt naar meer!
Ach, en in de loop der jaren is het rode haar veranderd in peper-en-zout en de sproeten zijn wat verbleekt. Gelukkig hebben we het leuke zomer-garen nog :-)


Sunkissed is een gemeleerde katoen, 50 gram - 170 meter, € 2,95 per bol. Doordat het wat dunner is, is het erg geschikt voor het haken van kleding. Haken geeft toch een wat dikkere structuur, waardoor kleding soms wat stug kan aanvoelen, maar met deze dunne katoen is dat dus niet het geval.
Door verschillende bloggers is er al lekker geëxperimenteerd met dit garen. Zo haakte Jellina deze prachtige sjaal:



Ze werd geïnspireerd door de klinkertjes in de straat, gelegd in visgraat-motief. Hoe mooi is dat! Ik heb de sjaal van dichtbij mogen bekijken en hij weegt heel weinig en valt lekker soepel door het dunne garen. Op het blog van Jellina vind je de complete beschrijving (gratis en in het Nederlands), wat je nodig hebt. 
Van dit garen maakte ze ook nog deze grappige knuffel


Je leest er hier meer over.

Het blog van Jellina bestaat binnenkort 5 jaar - wat een haak-inspiratie is hier op te vinden!!! Dat jubileum is een feestje waard en Jellina geeft een paar hele leuke dingen weg. Lees er hier meer over, en maak kans op een van de prijzen.
Wens ik jullie weer een heel fijn weekend - ik hoop dat de zon nog een paar kusjes weggeeft :-)

2 opmerkingen:

  1. Hier in Kapelle heb ik wat kleine kusjes mogen ontvangen maar wel afgewisseld met wat traantjes. Het is echt Nederlands weer momenteel, je hebt heel je kledingkast nodig op 1 dag ;)
    Al wat opgeknapt na die 2 vervelende dagen? Ik hoop het maar. Een fijn weekend in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sunkisses ziet er mooi uit en is fijn garen om mee te werken. De sjaal van Jellina is prachtig net als veel andere dingen die ze maakt.

    Ondanks het tegenvallende weer wens ik je toch een fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen