Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 18 april 2015

Vijvertje....

Donderdag schreef ik over de nieuwe CAL van Scheepjeswol, en ik kreeg heel veel enthousiaste reacties. Maar het pakket wordt pas 20 mei geleverd en de CAL start pas in juni. Stel je voor dat je dan niets te doen hebt.......... :-)
Dan ga je ondertussen een ander projectje beginnen: de lilypond CAL, bedacht door Jane Growfoot via de website van Stylecraft (Engels garenmerk). Geïnspireerd door de waterlelies in een vijver:Deze CAL is al gestart in april, je kunt het eerste deel vinden op de website van Stylecraft. Het leuke is dat deze CAL ook in het Nederlands is vertaald, de link vind je ook hier. Deel 1 is al verschenen. Wij verkopen geen garens van Stylecraft, maar hebben vast wel een alternatief :-)
(Het schijnt dat de kant en klare pakketten al niet meer leverbaar zijn door de enorme belangstelling)

Heb je genoeg dekens voorlopig? Het is natuurlijk ook leuk om onderdelen van deze CAL te gebruiken voor andere projectjes! Ook voor dit projectje is weer een Facebook-groep opgericht.


En niet vergeten: wordt je een beetje overladen met al die CAL's, KAL's, meebreiprojecten, samplers en allerlei andere leuke ideeën (of mijn blog)? Dat kan ik me voorstellen! Het is onmogelijk om met alles mee te doen - denk ik - en kies gewoon iets uit waar je plezier aan beleeft. Ook lid worden van allerlei Facebookgroepen kan soms wel eens iets te veel van het goede zijn (Ai, ik heb jaren gedacht dat handwerkende vrouwen altijd aardig zijn, maar.........na Facebook ben ik minder naïef....). 
Door te selecteren hou je plezier in je handwerk!

Heel fijn weekend gewenst, geniet van de zon :-)

7 opmerkingen:

 1. Haha Zeeuws meisje komt in contact met de boze wereld! Ik snap je opmerking over fb-ervaringen heel goed Jeanet, vrouwen kunnen onderling een leeuwenkuil maken.
  Maar daar gaat dit bericht niet over: wat een knap ontwerp van waterlelies.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey,
  Ik snap inderdaad je fb ervaring. Ik heb het zelf ook wel eens gezien (nooit zelf het ''slachtoffer'' gelukkig) maar zoals ik geleerd heb van een kennis uit Italië: Durchwehen. Dat betekent eigenlijk: ene oor in, andere oor uit. Dat is een heel goed advies, wat ik vaker toe zou moeten passen maar oké. Ik ga zelf ook meedoen met de Lily Pond Cal, alleen de Special DK die ik besteld heb, moet nog een deel van geleverd worden. Dat komt dus nog binnen en ik kan op dit moment helaas nog niet beginnen maar goed. :-) Nog een heel fijn weekend gewenst (heb zelf al de hele dag genoten van de zon, hopelijk morgen weer haha).

  Lieve haakgroetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had deze al een keer voorbij zien komen op het wwwnet en hij blijft echt supermooi. Maar zoals je al zegt: ik kan niet overal aan mee doen, ik heb ben op het moment al aan drie verschillende dingen bezig en dat is toch echt de max.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een prachtige CAL om te bewaren voor een ander moment, want met teveel CAL's tegelijk bezig zijn heeft voor mij het risico dat ik er geen een afmaak. De zomerCAL lijkt me weer eens iets anders dan een deken of kleed, dus ik wacht daar gewoon even op.

  Groetjes en fijne zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag hem al eerder voorbij komen. Hij is heel erg mooi. Helaas zit het breien mij meer in de vingers dan haken.
  Groetjes (http://crea-met-wol-en-stof.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zag hem al eerder voorbij komen. Hij is heel erg mooi. Helaas zit het breien mij meer in de vingers dan haken.
  Groetjes (http://crea-met-wol-en-stof.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen