Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 22 april 2015

Asymmetrisch

Het haken van sjaals is superleuk en een beetje verslavend! Eigenlijk kun je er niet genoeg van hebben (en anders kun je ze altijd nog weggeven!!). Bovendien merk je op een dag als vandaag dat ze ook nog écht nodig zijn....
Kijk nou naar deze leuke sjaal van Sascha:

De vorm is asymmetrisch (lekker hip dus!) en hij is gehaakt van het lekker zachte Stone Washed.


Het Nederlandse patroon kun je kopen via Ravelry of Etsy. Ook is dit patroon weer in onze winkel te koop bij aanschaf van garen. Voor de sjaals zoals hier op de foto heb je 10 bollen Stone Washed nodig / haken op nld 6. Uiteraard kun je de sjaal ook zo groot maken als je zelf wilt en met elk soort garen (oh, en dit patroon is natuurlijk ook geschikt voor een bol unicat! )


En dan nog een kleine anecdote die ik deze week meemaakte:
Ik zat in de wachtkamer op een polikliniek toen de arts de deur opende en `Mevrouw Jaffari` riep. Hij keek straal langs en over me heen Toen ik opstond en met uitgestrekte hand hem tegemoet kwam keek hij verbaasd en keek me met grote ogen aan.
Na bijna 20 jaar met deze naam ben ik wat door de wol geverfd en zei: `Dat ben ik, ik zie er misschien niet zo Jaffari-achtig uit`, waarop hij antwoorde: Nee, ik had iets exotischer verwacht..........
(Nu twijfel ik al sinds maandag of ik dat als een compliment of een teleurstelling moet opvatten!)16 opmerkingen:

 1. Vat het maar als compliment op hoor !
  Je bent veel te aardig om het anders op te moeten vatten.
  Groetjes, Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zie je hoe bevooroordeeld mensen vaak zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, misschien de volgende keer een mooie exotische bloem in je haar?
  De sjaal is werkelijk prachtig, wat een mooie kleuren!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha! Wat een heerlijk voorval ;o)

  Voor mij persoonlijk zijn de kleurtjes iets te veel, maar wat een leuk model!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was vast een compliment!
  Jaren geleden kreeg mijn man een nieuwe collega. Als ik mijn man belde en hem wel eens aan de telefoon kreeg dan sprak de collega me altijd in onvervalst plat Amsterdams toe. Jaren later toen ik hem voor het eerst ontmoette bleek hij van Surinaamse afkomst te zijn met een hele donkere huidskleur. Ik keek waarschijnlijk heel beteuterd toen ik hem zag want hij zei, had je niet gedacht he, jij dacht dat ik een Amsterdamse bleekscheet was. Was een grappig voorval.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. C'est le ton qui fait la musique Jeanet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk model sjaal en als sjaal vind ik de kleurtjes ook super vrolijk, als omslagdoek zou ik voor iets andere kleuren kiezen waarschijnlijk. Maar mooi is ie zeker!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha had je niet een van je kleurrijke creaties aan of om
  Groetjes van Els Eilander uut het verre oosten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is maar hoe je er mee omgaat! Als ik mensen voor het eerst na mailcontact ontmoet lopen ze ook langs me heen op zoek naar Mijnheer... Ik ben het zeg ik dan (Renée is een meisjesnaam!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, je anekdote deed me glimlachen. Dit is heel herkenbaar voor mij met een voornaam als de mijne. Als ze me dan zien krijg ik dezelfde opmerking te horen.
  Prachtige sjaal trouwens. Je blog inspireert me enorm dus ga vooral zo door!
  (En nog bedankt voor de bol Unikat die ik won bij Jellina!!)
  Groetjes Madhurya

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Compliment natuurlijk!
  Je moet proberen positief in het leven te staan.
  En aangezien ik je blog aan een aardig poosje volg en deze nogal eens doorspekt zijn met een tintje zelfspot denk ik dat je je erg teleurgesteld voelt.
  Ik had dat vroeger met mijn meisjesnaam; velen konden het niet uitspreken als ze niet goed keken, of de klemtoon verkeerd, dan krijg je ook zo'n heerlijke verbastering. Terwijl ik toch een echte Hollandse (Zeeuwse) meisjesnaam heb. Hij komt niet heel veel voor, dus wil ik 'm liever niet op het www gooien.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hilarisch Jeanet, echt geweldig leuk! En tuurlijk was het een compliment :))
  Wel ben ik nu overigens ontzettend nieuwsgierig naar de Zeeuwse achternaam van Marian (van de reactie hierboven), hihi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;-)
   Marian ........-........

   Verwijderen
  2. Ik kan er wel één bedenken. Begint met een K en eindigt op é? En als je dat in het Zeeuws uitspreekt.....(zelfs met het accent op de 'é' ).

   Verwijderen
  3. Het begint met een G en eindigt op een e.....

   Verwijderen
 13. Haha, wat een grappig voorval met die arts, hihi. Ik zie het helemaal voor me. Wat kunnen we toch op het verkeerde been zitten met namen en personen... Eigenlijk best erg, omdat het vooroordelen zijn. Hopelijk ben je niet al te teleurgesteld door de opmerking van die arts dat je niet zo exotisch was als hij gedacht had. :)
  Leuk sjaalpatroon, die zou inderdaad met Unicat ook héél mooi uitkomen!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...