Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 24 april 2015

Zeg het met rondjes.....

Wat je met vierkantjes en rondjes kunt doen! Kijk maar eens naar dit leuke shirt dat is opgebouwd uit rondjes-in-een-vierkantje.



Het is een T-shirt model, en helemaal recht (dus ook wat makkelijker aan te passen!). Ik vond het idee op Ravelry, waar je een patroon kunt downloaden. Verwacht niet een heel uitgebreide, nauwkeurige beschrijving. Neem een goed passend T-shirt als basis en meet regelmatig de lengte en de breedte. Omdat er niet met een uitgesneden halsopening wordt gewerkt (het is eigenlijk een soort boothals) is het belangrijk om deze niet te klein te nemen.

Hier is gehaakt met nld 5, maar je kunt het aanpassen aan je garen.



Een heerlijk werkje voor de (mei-)vakantie, en perfect om restjes op te maken - en nieuwe te creëren!


2 opmerkingen:

  1. Leuk gehaakt t-shirt. Handig dat je zoveel tips geeft om zelf ook een geslaagd t-hirt te kunnen haken. Dank je voor de link.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Actually I don't like clothing made of granny squares - but this shirt is just adorable!
    Thanks and sunny greetings, Siret

    BeantwoordenVerwijderen