Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 1 april 2015

Vederlicht

Je zal het niet geloven, maar de voorbereidingen voor het volgende winterseizoen worden al getroffen. De eerste collecties met nieuwe wintergarens heb ik al gezien, nog vóórdat deze winter is geëindigd. Ik ben er niet zo goed in - zolang van te voren plannen, kiezen, selecteren. Er komen nog steeds nieuwe zomerdraadjes binnen, en wie weet wat er allemaal nog voorbij komt waaien :-)

Gelukkig zijn er ook wolletjes die tijdloos zijn en al jaren meegaan omdat ze hun kwaliteit al hebben bewezen. Zo breid ik mijn Rowan-collectie ook steeds heel langzaam uit. Elke keer een beetje bij beetje want ik heb die gouden munten niet gevonden in de "gracht" voor de winkel, dus doen we het in kleine porties.
Crime! Wat is het toch lastig om creativiteit en inkomen verdienen te combineren :-(  Zeker in die kleine toko van ons.

Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en vandaag kwamen 2 kleurtjes binnen (in afwachting van andere kleuren): Rowan Kidsilk Stripe

Verderlicht, zacht, fluffy, en parchtige kleuren. Dit is kleur 200 (paars-groen) en hieronder kleur 205:


Ook in de winkel, kleur "cool" 202

en "Chestnut" 359

Een bol is 50 gram/420 meter. 70% kid mohair - 30 % zijde. Tja - dan moet je wel zacht zijn.....!
(€ 25,95 per bol)
Met dit garen moet je niet te ingewikkeld doen, het is van zichzelf al mooi en de kleuren doen de rest. Zo vond ik dit kolletje op Ravelry, gemaakt van 1 bol.


Gebreid met rondbreinaald 5mm - 60 cm. 100 steken opzetten en in het rond alles rechtbreien. Let op dat de steken niet gedraaid op de naald zitten als je aansluit. Hoe simpel kan het zijn?


De kol wordt ca. 60 cm in het rond en 78cm lang!
Liever de andere kleur? Zéker zo mooi! 


Binnenkort komen nog meer kleurtjes binnen, ook effenkleurtjes liggen al in het vak (bollen van 25 gram/ € 13,50). Bestellen mag altijd - de bolletjes kunnen door de brievenbus. 

2 opmerkingen:

  1. Héérlijk garen! Je kunt er ook mee haken, als je maar een beetje een 'open' patroon kiest. Anders zie je letterlijk en fuguurlijk 'geen steek' :-)
    http://beautifulboardwalk.blogspot.nl/2014/08/kriebel-kriebel-sjaal-creatieve-blog-hop.html

    BeantwoordenVerwijderen