Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 1 april 2015

Vederlicht

Je zal het niet geloven, maar de voorbereidingen voor het volgende winterseizoen worden al getroffen. De eerste collecties met nieuwe wintergarens heb ik al gezien, nog vóórdat deze winter is geëindigd. Ik ben er niet zo goed in - zolang van te voren plannen, kiezen, selecteren. Er komen nog steeds nieuwe zomerdraadjes binnen, en wie weet wat er allemaal nog voorbij komt waaien :-)

Gelukkig zijn er ook wolletjes die tijdloos zijn en al jaren meegaan omdat ze hun kwaliteit al hebben bewezen. Zo breid ik mijn Rowan-collectie ook steeds heel langzaam uit. Elke keer een beetje bij beetje want ik heb die gouden munten niet gevonden in de "gracht" voor de winkel, dus doen we het in kleine porties.
Crime! Wat is het toch lastig om creativiteit en inkomen verdienen te combineren :-(  Zeker in die kleine toko van ons.

Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en vandaag kwamen 2 kleurtjes binnen (in afwachting van andere kleuren): Rowan Kidsilk Stripe

Verderlicht, zacht, fluffy, en parchtige kleuren. Dit is kleur 200 (paars-groen) en hieronder kleur 205:


Ook in de winkel, kleur "cool" 202

en "Chestnut" 359

Een bol is 50 gram/420 meter. 70% kid mohair - 30 % zijde. Tja - dan moet je wel zacht zijn.....!
(€ 25,95 per bol)
Met dit garen moet je niet te ingewikkeld doen, het is van zichzelf al mooi en de kleuren doen de rest. Zo vond ik dit kolletje op Ravelry, gemaakt van 1 bol.


Gebreid met rondbreinaald 5mm - 60 cm. 100 steken opzetten en in het rond alles rechtbreien. Let op dat de steken niet gedraaid op de naald zitten als je aansluit. Hoe simpel kan het zijn?


De kol wordt ca. 60 cm in het rond en 78cm lang!
Liever de andere kleur? Zéker zo mooi! 


Binnenkort komen nog meer kleurtjes binnen, ook effenkleurtjes liggen al in het vak (bollen van 25 gram/ € 13,50). Bestellen mag altijd - de bolletjes kunnen door de brievenbus. 

2 opmerkingen:

  1. Héérlijk garen! Je kunt er ook mee haken, als je maar een beetje een 'open' patroon kiest. Anders zie je letterlijk en fuguurlijk 'geen steek' :-)
    http://beautifulboardwalk.blogspot.nl/2014/08/kriebel-kriebel-sjaal-creatieve-blog-hop.html

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...