Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 20 april 2015

Bubblemania

Zou ik bijna vergeten te bloggen vandaag! Ieks!
De hele dag was ik in de weer met van alles en nog wat (en wachten in wachtkamer van een ziekenhuis, niets voor mij - zolang nietsdoen!), en eindelijk kon ik de map met administratie afsluiten. Poeh! Wat een opluchting weer.

Gauw nog een mooi projectje lanceren :-)
Deze luchtige sjaal vond ik op Ravelry - wat een plaatje weer. Wél kantbreien maar niet al te moeilijk met een snel repeterend patroon, het kreeg de naam Bubblemania. Deze luchtige sjaal is te maken van allerlei mooie garens:Het patroon kun je gratis downloaden via Ravelry. Het is beschreven in het Engels, maar met een vertaallijst heel goed te doen. Je kunt een mooi kantgaren nemen (filigran - 100 % merino), aan 1 streng heb je dan al genoeg. Maar ook Rowan fine Lace is een heerlijk garen hiervoor.

Dit vind ik een geweldig mooie variant!


Gemaakt door A-Ko (via Ravelry)


Gebreid van ca. 200 gram Aade Long (kleur Regenboog). Wat een plaatje! Misschien overbodig om te zeggen dat deze sjaal wel geblockt (opgespannen) is. 
De Aade-wol, maar ook de Filigran, en Fine Lace zijn allemaal op voorraad in de winkel, kom je eens kijken? 

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...