Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

vrijdag 20 juli 2012

Van Loon Hardzeildag

Morgen vindt in Veere voor de 20e keer de Hendrik Willem van Loon Hardzeil dag plaats. In 1928 schreef Hendrik van Loon een legendarische hardzeildag voor de Arnemuidse vissers om uit de saaiheid van het dagelijks bestaan te ontsnappen. Daarom wilde Van Loon “weer eens wat leven in den garnalenketel krijgen”. Hij loofde een zilveren rijksdaalder uit voor de winnaar!

Veertig traditionele vissersboten (hoogaarzen, hengsten, schouwen, schokkers, zalmschouwen en old gaffers) strijden morgen (21 juli 2012) op het Veerse Meer tegen elkaar. De wedstrijd begint rond 11.30 uur. De finish wordt rond 16.00 uur verwacht. De feestelijkheden rond de wedstrijd vinden plaats op de wal bij de Campveerse Toren in Veere.
De van Van Loon Hardzeildag is voor hoogaarzen, voor hengsten en voor andere rond- en platbodems. Vooral voor schepen die oorspronkelijk in de Zeeuwse Delta gebruikt werden; met nadruk op vissermannen en op historische (jacht) hoogaarzen en andere rond- en platbodems die vroeger in de visserij of aanverwante ambachten werden ingezet. Dit lustrumjaar is extra feestelijk met muziek, kinderactiviteiten, ambachten, een Zeeuwse en Maritieme markt, rondvaarten en live verslag van de wedstrijd.


Meer informatie kun je vinden op Hoogaars.nl


En als het een beetje meezit, wil ik even gaan kijken. Dat betekent dus dat morgen de winkel tot 1 uur geopend is. Ook volgende week is onze winkel vooral 's morgens geopend. Wil je zeker weten of ik er ben/of de winkel open is: bel of mail even!

Wil je eens kijken hoe Veere er uitzag in de jaren '50? De Arnemuidse vissersvloot komt er binnen!


2 opmerkingen:

  1. Wat bijzonder om al die oude boten zo in volle glorie over het Zeeuwse Meer te zien varen! Gelukkig maar dat ook dit soort tradities in ere gehouden worden! Fijne middag Jeanet, geniet ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Janet hoop maar dat de zon volop voor jullie schijnt Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...