Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zondag 15 juli 2012

Kleurtjes

Deze week kreeg ik weer een nieuw boekje met de kleuren van het Regia-sokkengaren. In effen, in lace en in multi-kleurtjes, er is echt wel meer te kiezen dan geitenwollensokken-grijs.

quattro nymphe color ringel clown crazy chris
blitz esprit color square ocean color bubblegum color

Eigenlijk vind ik ze allemaal leuk! Even broeden over wat ik ga inkopen voor de komende tijd. Hoewel ik hoop dat we voorlopig geen warme sokken nodig hebben, kun je ze natuurlijk ten allen tijde gewoon breien - de winter komt vanzelf wel weer.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe die kleurtjes in het garen komen? Op You tube staat een filmpje van een Duits programma (een soort Willem Wever) waarin uitgelegd wordt hoe dit proces in zijn werk gaat. 


Kijk je wel anders naar zo'n bolletje wol.....

5 opmerkingen:

 1. Oh, wat jammer dat ik van mezelf voorlopig geen sokkenwol meer mag kopen... ze zijn echt superleuk!! Het filmpje is echt heel leuk, bijzonder om te zien hoe dit in zijn werk gaat! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga voor de regenboogsokken. Daarvoor heb je niet alleen regen, maar vooral ook zon nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleurtjes! Ik kies, net als Anna, voor de regenboogkleuren. Die linksonder is ook erg mooi.
  Interessant filmpje. Leuk om eens te zien hoe dat gaat met al die kleuren.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dochterlief wil nu ook echte wollen sokken ☺: wij gaan ook voor de regenboog en voor de paarse (linksonder) ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...