Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 24 juli 2012

Visjes

We proberen om deze week zoveel mogelijk buiten te eten. Genieten van het zonnetje en lekker natafelen. Hoewel dat ook nog wel voor verrassingen kan zorgen. Gisteren zaten we vol bewondering naar de cirkelende meeuwen te kijken.


Schijnbaar doelloos zagen we er tientallen, misschien wel honderd op hun gemakje hoog in de hemel rondjes draaien. "Flatsj....." Je begrijpt het al. Een lekker kwak meeuwenpoep kwam terecht in ons restje kebabjes! We schaterden het uit, mooi hoor - de natuur! :-)

Maar we blijven zoveel mogelijk buiten zitten! Deze visjes kun je mooi gebruiken als kleedjes-verzwaarder:

  Gehäkelter Fisch als Tischdeckenbeschwererer

Je vindt het patroon hier in het Duits. Vind je dat bezwaarlijk, dan kun je hier ook een dergelijk nederlands patroon vinden. Stop naast de vulling dan ook een knikker of een gordijnloodje in je visje.

Het garen dat hier boven is gebruikt is niet makkelijk verkrijgbaar. Je kunt ook prima witte katoen nemen en één draadje blauw naai- of borduurgaren. Niet helemaal hetzelfde, maar voldoet prima! Ben je meer van de kleurtjes, dan moet je hier kijken, erg leuk!


7 opmerkingen:

 1. wat een super leuke visjes
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier bij ons vlogen gisteren een stuk of 6 ooievaars hoog in de lucht, ik heb wel tegen mijn tienerdochters gezegd dat ze naar binnen moesten, ik voel mij nog veel te jong om al oma te worden
  goed idee trouwens van die knikker, zou ik niet aan gedacht hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er waren heel veel vliegende mieren of hoe ze ook heten en daar kwamen de meeuwen en andere vogels op af. Je voelt je vast als een vis in het water met al het natafelen en het buiten zijn, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk blog heb je. Ik ben je net gaan volgen. Leuke visjes, geschikt om restjes op te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, leuk zijn die visjes! Met een steentje erin werkt het ook prima (zie mijn blogje met de ingepakte stenen...)
  Geniet maar lekker van het buiten zitten en vooral het buiten eten. Dat vind ik altijd zo gezellig!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn Prachtig bedankt voor de vertaling, groetjes Esther. Ik zie dat jij ook op Facebook te vinden bent, ik vind het leuk jou daar ook te volgen. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor deze leuke visjes kun je ook het haakgaren Steinbach maxi ombre 226 gebruiken, dit is een blauw gemeleerd katoenen garen.

  Groetjes van Anna
  http://annashaakwerk.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen