Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zaterdag 7 juli 2012

Kabel-krans

Deze week vroeg iemand naar het patroontje van de kabelkrans op mijn winkeldeur. Ik kon het zo gauw niet meer terugvinden, en daarom plaats ik 'm nog maar eens.

Ik gebruikte 2 bolletjes Miami (3,25) en haakte op nld 3½ een lange kabel. Steken:
kantsteek, 2recht, 2 averecht, 8 recht (kabel), 2 averecht, 2 rechrt, kantsteek. De teruggaande naalden zoals ze zich voordoen. Om de 10 naalden kabelen op de 8 rechte steken. Ik breide voor deze krans wel 2 meter, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je krans.
af en toe eens meten....


Om de kabel extra stevigheid te geven naaide ik die op stevig band met hele kleine steekjes. Wel een klus, maar je kabel blijft veel mooier zitten!

Daarna omwikkel je de krans en zet je het kabellint vast. En dan kun je naar hartelust nog versieren. Als herfstkrans, kerstkrans, of met Jacobus!Of gewoon zó.... En wat te denken in het roze of blauw voor de baby-kamer??

6 opmerkingen:

 1. fantastisch mooi gemaakt
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel eenvoudig eigenlijk maar met een groots effect en je kunt er inderdaad alle kanten mee op! Met Jacobus is hij wel het leukst :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie krans! Deze met Jacobus is heel leuk. Maar de onderste vind ik de mooiste.

  groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een prachtig idee! Bedankt!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Das nou ook toevallig, de krans ligt al een paar dagen, werkeloos, in de bijkeuken....Ga straks meteen beginnen om te proberen een kabel te breien....Nog nooit gedaan dus errug benieuwd!!!Ehct een uitdaging voor vandaag....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er mooi uit. Vooral de krans met het aapje of gewoon blanco, mooi natuurlijk =)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...