Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

vrijdag 27 juli 2012

Olympische Spelen

Vanavond beginnen de Olympische spelen in Londen officieel. Op zoek naar een leuk handwerk-ideetje rond de Olympics vond ik dit:

Pinned Image

Als je goed kijkt zie je dat dit allemaal Granny Squares zijn! De Autralische kunstenaar Guy Whitby maakte dit door verschillende foto's te maken van gehaakte Grannies. Nee, helaas haakte hij ze niet zelf. Maar als je van inspiratie houdt dan kun je hier mee vooruit....

Ken je het schilderij De Great Wave off Kanagawa van de Japanse kunstenaar Hokusai?


En deze?

Granny Square Art

Vooral verkleinen voor het effect !

Granny Square Art

Voor meer van deze kunstwerken kijk je op Flickr, en haken maar!

En voor wat Nederlandse inspiratie in gewonere proporties kijk je op het blog 366 Granny Squares

1 opmerking: