Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

dinsdag 24 juli 2012

Watermeloen

Het lijkt wel alsof ik vakantie heb........ :-)
Zomaar weer op pad vanmiddag! We horen al weer berichten over afkoeling aan het eind van de week dus we nemen het er nog even van. Vandaag fietsten we vanaf Arnemuiden, door het "Zwarte Padje" (Steigerweg) richting de Piet/het Veerse meer. We namen het schelpenpad langs de Piet en fietsten door richting Wolphaartsdijk. Het is een heerlijk rijden zo langs het Veerse Meer, en op een gegeven moment duikt het pad een stukje het bos(je)in. Dat is aangelegd in de 60-er jaren toen de Veerse Dam werd aangelegd en er geen getijden meer waren. De bomen zijn prima gegroeid en leveren soms on-Zeeuwse plaatjes op!


We reden voornamelijk langs het water en vanzelf kwamen we langs het natuurgebied De Middelplaten, een voormalig schorrengebied en zandplaat wat nu voornamelijk grasland is. 


Het gebied zit vol met bijzondere planten, een een klein paradijsje voor de vogelliefhebber. Je vindt er o.a. orchideeën, rode ogentroost, addertong, zeekraal en blauw kweldergras (niet dat ik dat allemaal herken, maar opgezocht via het internet...), broedvogels (o.a aalscholver, kluut, bergeend, visdiefje, lepelaar, zilvermeeuw) en trekvogels (kolganzen, brandganzen, smienten). De graslanden worden begraasd door paarden en runderen.We reden door naar De Meerkoet waar we op het terras aan het water de verbrande calorieën weer een beetje bijvulden met koffie en een appel-caketjeNa een beetje te zijn bijgekomen keerden we weer terug (11 km), we genoten nog even van de uitkijkpost met verrekijker. Op dit stuk mogen ook geen bootjes varen dus vogels hebben hier echte rust. Als je even de tijd neemt zie je van alles...


En jawel, nog een keer uitzicht op Veere, maar nu van een heel andere kant. En toen we thuiskwamen had manlief bij de turkse winkel 3 knotsgrote watermeloenen gehaald, als dat geen verfrissing is!En hier haken we dan aan met een handwerk-ideetje (ik word een kei in het maken van bruggetjes...!) Zijn dit geen mooie sokken? Hoe bedenk je het? Erg grappig! Ik vond ze hier (geen patroon, maar aan het plaatje heb je genoeg! kwestie van de juiste kleuren zoeken!)

Dit is misschien iets makkelijker te maken: Deze zomerse pannenlappen/onderzetters vond ik bij Purl Bee. Ook deze beschrijving is in het Engels (in het Engels en Duits is gewoon veel meer te vinden, wie spreekt er nou Nederlands....?). Laat je er niet door afschrikken, en zijn ook weer heel veel foto's bij (doorscrollen naar beneden). Veel plezier!

7 opmerkingen:

 1. Ha ha, die sokken..zo superleuk!! Heerlijk dat je zo'n fijne vakantie hebt Jeanet, vandaag weer??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie omgeving, super dat er toch nog gebieden afgeschermd zijn voor de dieren. Die sokken zijn erg leuk =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's die je met ons deelt en dan die sokken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een supere sokken ,en lekker genieten blijven Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat woon je toch in een mooi stukje nederland. Die sokken zijn echt grappig hoe bedenken ze het.

  Groejtes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk tochtje heb je gemaakt! Fijn is dat he, met het mooie weer er op uit. Mooie natuur heb je laten zien.
  De patroontjes zijn ook weer super, zowel de sokken als de pannenlappen!

  Geniet nog maar even van het mooie weer.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooe fruitige pannelappen. En die sokken zijn de max.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...