Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

dinsdag 17 juli 2012

EntrelacJe hebt het misschien als eens eerder gezien: Entrelac-breien. Het breisel ziet er uit als een geweven stuk of een dambord. Ik kan me nog herinneren dat mijn oma een kussen op de bank had met deze gebreide vlakjes. Het is weer helemaal hip!


Je kunt kiezen voor garen met een lang kleur-verloop of zelf de kleuren bepalen.

Wil dit zelf eens proberen, dan moet je eens kijken op het blog van Gingini kijken voor een uitgebreide tutorial. In een aantal delen wordt duidelijk uitgelegd hoe je dit aanpakt! (Geweldig leuk blog met mooie dingen...)4 opmerkingen:

 1. Prachtig! Dit heb ik nog nooit eerder gezien.. Weer iets wat ik toch eens uit moet proberen!

  groetjes

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. c'est vraiment très joli
  et
  merci pour le tutoriel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Jeanet, bedankt voor het linken! O en die entrelac handschoenen, om te zoenen! Heb jij ook al zo weinig tijd? :))

  BeantwoordenVerwijderen