Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

vrijdag 20 juli 2012

Zonnebril !!

Nou, als je even doorhaakt is-tie net op tijd af: een hoesje voor je zonnebril. 
Ja, het wordt Z-O-M-E-R! (Ik weet bijna niet meer hoe je het spelt). De zon gaat binnenkort langdurig schijnen dus zoek 'm alvast op uit het achterste hoekje van je rommel-la: je zonnebril. Haak gauw nog dit hoesje en je kunt je weer overal laten zien. Zonnebril op en dan dat hoesje nonchalant naast je strandstoel, bungelend aan een vrolijk koordje aan (nee, niet ín) je tas of op je tafeltje op het terras.
(Het moge duidelijk zijn dat ik een beetje melig ben, excuus!)

Pinned Image

Je kunt het Franstalige patroon hier vinden. Het franse is om in de zomerse sferen te blijven, haha! Schrik niet want je kunt een prima haakschema vinden op het patroon, wat je zonder uitleg goed kunt volgen (alleen lossen, vasten, halve stokjes en stokjes). Het etuitje is met een vrolijk stofje gevoerd.

etui2

Het origineel vind je hier

En heb je geen zonnebril (zoals ik....) dan gebruik je 'm voor haaknaalden, ook leuk :-)

3 opmerkingen:

 1. Dat ziet er mooi en kleurig uit! Het duurt nog even voordat we op vakantie gaan, dus misschien even tussendoor.....Hopelijk blijft de zon nu wel en gaattie niet op vakantie...hihihi.

  Groet, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hopla weer zo'n leuk een praktisch ideetje! snel klaar, en niet te veel aan-elkaar-genaai
  dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha Jeanet, je kunt toch nog geen zonnesteek hebben opgelopen... Doe jij maar lekker vrolijk hoor, dan vallen die wolken in de lucht niet zo op ;-)

  Leuk idee! (ook voor een leesbrilletje, heb ik gelukkig ook nog niet nodig)
  Alleen voor haaknaalden... ik denk dat je dan steeds kunt rapen.

  BeantwoordenVerwijderen