Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 10 oktober 2023

Voorbereiden

Over een kleine week mag ik voor een kleine ingreep aan mijn rechterhand. Nu ik weet wat het is (in april was het links) zie ik er meer tegenop: ik weet nu hoe ontzettend onthand ik zal zijn, de eerste weken. En da's nou net niks voor mij. Minstens 4 weken niet belasten vergt dus wat voorbereiding. Het afgelopen weekend was ik vrij van job2. Die extra vrije dagen zijn dan ook goed gevuld (stilstaan is even geen optie). De tuin moest in de winterstand, de fuchsia's in de berging, de boekhouding moest klaar en ach, vooruit: we gooiden nog wat strengen in de pan! 


Het voordeel van éérst die tuin doen was dat ik opeens een grote tafel vrij had. Het was buiten héérlijk weer en ik gooide de pannen naar buiten. Wat een cadeautje! 


Het geklieder met wol zorgde ook voor afleiding want met al die nieuwsberichten staat mijn hoofd bepaald niet stil. Wat een conflicten en ellende overal. Het geeft me een machteloos gevoel en ik doe dan maar waar ik redelijk goed in ben: wat kleur maken. Niet dat het wat oplost.


Het droogt nog steeds als een tierelier, misschien zijn ze morgen wel droog en kunnen ze in de winkel!



We zijn morgen weer open van 9.00 - 17.00 uur






4 opmerkingen:

  1. Will Kragt-Matthijssen10 oktober 2023 om 19:59

    Wat een prachtige kleuren.
    En wat zou het fijn zijn als de hele wereld hier even blij van kon worden.
    Wat heerlijk om op deze manier je frustraties en muizenissen te kunnen botvieren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een kleurenpracht! Heel veel sterkte gewenst voor straks en heel goed dat je zo voor een mooie afleiding hebt gezorgd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wens je veel sterkte met je rechterhand. Lijkt mij ook geen leuk vooruitzicht, maar even op je tanden bijten.
    Ik zou het er ook moeilijk mee hebben.
    Gelukkig ben je positief en zoals je zegt probeer je wat kleur te brengen.
    Gr Katinka

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie strengen heb je weer gemaakt.
    Ja, de wereld staat hopeloos in brand. Dan is met deze strengen bezig zijn een fijne afleiding.

    BeantwoordenVerwijderen