Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 6 oktober 2023

Footprints loves hexagon!

Die brei- en haakclub die we elke 2 weken houden, is altijd een bron van inspiratie. De één houdt van haken, de ander van  breien. Sommigen doen elke keer wat anders, anderen breien altijd aan een sok. Beginners, gevorderden, alles door elkaar en je leert altijd van elkaar. En natuurlijk gaan de diverse projectjes in het rond.

Zoals dit vestje van Cathrien. Gebaseerd op het hexagonvestje dat ze eerder haakte maar nu van LangYarns Footprints. Dit draadje is dunner maar door een paar toertjes meer rond te haken kom je er ook. Footprints heeft een kort verloop, het vestje is dus veel gemêleerder en heeft geen streepeffect. 

Footprints van Lang Yarns is een zacht fantasie-sokkengaren, maar voor veel meer dingen te gebruiken dan sokken. Door de combinatie van katoen, wol en polyamide is het een sterke en lichte draad en goed ademend (prima voor mij dus!). Voor de zomer als zomervestje buiten en voor de winter met een longsleeve-shirt prima voor binnen. In dit vestje (maat 42) zitten 4 bollen, haken op 3½. Voor extra breedte/lengte neem je er een bol bij.

Alle kleuren Footprints kun je vinden in onze winkel en in de webshop bij de sokkenwol. Deze week kwamen er 6 nieuwe kleuren bij!


Op die brei-club van ons smeden ze ook complotten, ben ik nu achter. Terwijl ik gisteren gewoon tussen alles door liep ging er stiekem een envelop rond en vanmorgen werd er dus een prachtig bloemstuk bezorgd:

Dank jullie wel, dames!! 😍😍😍

Dat toepasselijke bolletje wol en de breinaalden in het bloemstuk is nog verhaal apart. Moederlief bleek dus de initiatiefnemen in dit complot. Vanmorgen toog ze naar de bloemenwinkel waar ze enthousiast meedachten. "Heb je niet een paar breinaalden en een bolletje wol om in het bloemstuk te stoppen?"
Mams ontzag het hele stuk teruglopen naar huis, kwam vervolgens even buurten in onze winkel en vroeg in een bomvolle winkel om een paar breinaalden ("heb je geen ouwe?". Ik had het veel te druk, stopte haar een pakje breinaalden in haar handen. Vervolgens stal ze voor het eerst van haar leven een bolletje wol uit de winkel en verdween weer. Een half uurtje later kreeg ik de naalden en het bolletje prachtig "verpakt" weer terug!

De breiclub staat nu heel even stil, zodra ik weer wat kan bewegen met mijn handen starten we weer en laat ik het weten op dit blog. De winkel blijft overigens gewoon open, hoor. Ik mag straks niet tillen en belasten maar wel praten 😂. Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 16.00 uur en alle leuke jubileumacties gelden ook volgende week nog!





4 opmerkingen:

  1. Wat een verhaal hoe jullie zijn begonnen en wat een mooie foto van jullie beiden staat bij dat verhaal.
    Je was nog vergeten te vermelden van Jannie en Andre die bij je in de winkel kwamen...zou de trui al gebreid zijn???
    En een mooi bloemstuk van je brei/haakclub heb je gekregen.
    Wat is dat nou met je handen??? Hoop dat het heel gauw overgaat-- sterkte en beterschap.
    Toch een mooi weekend voor jullie
    groetjes, Trijntje Huppel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi verhaal! Spoedig beterschap gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig hoe het allemaal is gegaan de afgelopen 25 jaar,
    en Jannie en Andre heb ik ook gevolgd.
    Veel sterkte met je hand en hoop dat het weer goed gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat lief van de groep om jullie zo te verrassen.
    Wat is het vestje prachtig geworden met dit garen.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen