Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 27 september 2023

BN-ers!

Als een Bekende Nederlander iets met breien of haken doet of draagt, kun je er de hand voor in het vuur steken dat de creatieve Facebookgroepen prompt ontploffen en iedereen er mee aan de slag wil gaan. We hebben dat vorig jaar zelf ervaren. Onlangs droeg Yvon Jaspers een heel leuk gehaakt vest in Boer zoekt vrouw (o, had ik alles maar bewaard van vroeger). Iedereen doet zijn speurwerk en wil het namaken.


Yvon pakte niet zelf de haaknaald maar kocht het vestje, het is een design van Inti Knitwear. Het vest is merendeels gehaakt (en dat kan niet machinaal) en de boorden zijn gebreid. Inti maakt prachtige handgemaakte kleding en (woon-)accessoires van merendeels alpaca en zorgt ervoor dat 700 vrouwen in Zuid-Amerika de kost kunnen verdienen met dit prachtige handwerk. 



Ik kan dit prachtige vestje nergens meer vinden, waarschijnlijk is het allang uitverkocht. De prijs was rond de 250 euro en voor je van je stokje valt moet je bedenken dat je geen appels met peren kan vergelijken. Dit vest is gemaakt van prachtig puur materiaal (85 % alpaca) en met de hand gehaakt en gebreid. 21 % van het bedrag gaat sowieso naar onze belastingdienst (BTW). Als je vergelijkbaar materiaal kiest kost het je rond de 100 euro (en nee, Zeeman-acryl is geen vergelijkbaar materiaal 😁). Reken uit hoeveel uren er gehaakt zijn, neem eens een minimumloon en dan moet er ook nog een winkel zijn die het wil verkopen en er ook nog iets aan moet verdienen. Dus, het is een hele redelijke prijs!

Maar....... kun je wel zélf haken, dan kun je zéker goedkoper aan de slag. Bij AA-designs vind je een patroon dat in de buurt komt van dit vest in heel veel verschillende maten. Ben je handig, dan kun je met een goed maatvestje misschien zelf ook aan de slag. Met restjes, of een garen wat bij je budget past. Wij hebben van alles en helpen je graag op weg!


8 opmerkingen:

  1. Super leuk vest. Kun jij geen patroon maken?😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke blog weer en ook nog een link naar het patroon!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, inderdaad dat iedereen zo'n vestje wil namaken 😄😄. Het is ook een heel mooi vestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kloppen de maten van het patroon wel? Ik heb met borstomvang van 88 cm normaal maat S, maar nu maat XL... moet ik dan gewoon maar S aan houden, of maat XL?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die vraag moet je stellen aan de makers van het patroon. En sowieso erg je gezonde verstand gebruiken en een vestje dat je goed past als maatvestje nemen

      Verwijderen
  5. Ik heb het vandaag nog online ergens gekocht! (((:

    BeantwoordenVerwijderen