Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 30 mei 2022

Puntjes...

Deze week is van de puntjes op de i.... (soms moet die i er ook nog komen). Sommige dingen kunnen nu eenmaal niet eerder geregeld worden, en andere had ik veel eerder moeten doen. Zo gaat dat elk jaar weer.

Gisteren heb ik echter genoten van een heerlijk vrije zondag. De laatste steekjes breien aan iets wat al lang af had moeten zijn. Gelukkig nam ik een patroon waarbij je kunt stoppen wanneer je wilt. Ik begon al in Maart, breide met regelmaat een stukje terug - zeker na een breiclub-avondje. Ik nam een patroon wat je ook hier terug kan vinden en varieerde er lustig op los. Ik had een streng handgeverfd garen en een bol Alpaca Soxx van Lang die mooi bij elkaar kleurden. Ik wisselde tricotsteek en ribbels met elkaar af en ik zou wel zien waar dit schip zou stranden.....


Zondag kantte ik toch maar af (met de Jeny's surprisingly stretchy bind off ) en ik had nog 88 gram van de 200 over. Ik kan 'm altijd nog groter maken ná het festival. 







Na een nachtje drogen na het blocken is 'tie klaar. Oeps, nog 2 draadjes....


Het is een mooi patroontje als je maar 1 streng hebt van ca 400 meter. Kies er een bijpassend effen kleurtje bij (sokkenwol is er in zo veel soorten, kleuren en zachtheid). 

Enne, aan mooie strengetjes geen gebrek he?


En Johanna verfde op de valreep ook nog wat floatjes....

Deze week hebben we zéker nog een paar last minute dingen er tussen zitten, maar we hebben nog een paar dagen, he? Vandaag waren we in elk geval druk bezig met het vullen van de goodiebags:


Er zijn er weer heel veel! Bij aankoop op het breifestival (nee, echt niet eerder!) van € 20,00 krijg je deze leuke Arnemuiden-shopper cadeau die is gevuld met een heleboel cadeautjes. 
In deze shopper zit óók een bonnetje voor een héérlijk zakje thee van Sjokadoo tegen een kortingsprijs. Je vindt Sjokadoo net om de hoek in de Langstraat. Je dag is niet compleet zonder een bezoekje aan deze heerlijke koffie- en theewinkel met bijzondere cadeautjes en heerlijke bonbons!





Ondertussen is Ali's magazijn een soort pakhuis.....
Morgen gaan we lustig verder met nog meer puntjes op de i!






1 opmerking:

  1. Wat een mooie blauwe tassen zijn het dit jaar. Tuurlijk gaan we naar Sjokadoo. Ze heeft ook over heerlijke bonbons hoor. Heel veel succes met de laatste haast klussen.

    BeantwoordenVerwijderen