Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zaterdag 18 mei 2019

Programma 4e Zeeuwse Brei en Haakfestival

In de loop van de afgelopen weken heb ik al een paar tipjes van de sluier opgelicht maar nu - 2 weekjes nog - kan ik een prachtige lijst maken van wat er te doen en te beleven is op het Brei- en Haakfestival op zaterdag 1 juni.Nog even kort en bondig: Het Brei- en Haakfestival is géén markt of beurs maar een uit de hand gegroeide gezamelijke Brei- en Haakdag, een soort handwerkclubje-maar-dan-groot. De toegang is gratis en wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers. Op de markt voor onze winkel worden grote tenten neergezet waarin verschillende vrijwilligers, ontwerpers en bloggers iets van hun werk laten zien. Er zijn verschillende workshopjes georganiseerd waarbij je zo kunt aanschuiven, voor de materialen wordt soms een kleine bijdrage gevraagd. Neem vooral je handwerk, brei- en haaknaalden mee - dan kun je meedoen. Laat je inspireren door anderen en laat anderen meegenieten van wat je zelf maakt! We beginnen om 11.00 uur en het duurt tot ca. 16.00 uur. Van harte welkom!


Wat is er zoal te doen?

Haakplein:
Jolanda en Naomi zijn natuurlijk van de partij. Vandaag introduceren ze een nieuwe CAL die in September gaat beginnen: je kunt deze bewonderen, voelen en bekijken want ze nemen deze voor het eerst mee naar dit evenement. Wat dit gaat worden gaan we niet verklappen, je moet het doen met deze kleurtjes!


Maar ze nemen ook een heel leuk nieuw patroon mee voor de komende zomermaanden (stel je voor dat je stil komt te zitten....) . Voor dit nieuwe patroon is het garen ook te koop op deze dag, je kunt dan deze zomer gelijk aan de slag!


Maar je kunt deze dag ook aanschuiven voor kleine workshops bij Jolanda en Naomi (neem je haaknaalden mee, voor de rest wordt gezorgd!)


Meet informatie over Haakplein vind je hier

Sascha
Sascha komt uiteraard naar ons festival om haar nieuwe boek "Sjaals" te promoten. Ze neemt heel veel voorbeelden uit het boek mee en kan je alles uitleggen over de patronen in het boek en de gebruikte garens. Veel van de garens uit het boek zijn bij ons verkrijgbaar - we hebben o.a.weer een flinke stapel Unicat én boeken besteld - en natuurlijk wil ze jouw exemplaar signeren! 


Meer informatie over Sascha vind je hierMochilla haken
Giovanna gaat deze dag weer een workshop Mochilla haken geven. Wil je alle ins en outs weten van deze techniek? Schuif dan bij haar aan! Er worden kleine sleutelhangertasjes gehaakt waarbij je leert met meerdere kleuren te haken, te meerderen en vorm te maken. Superleuk! Neem een haaknaald 2½ mee, wij zorgen voor de verdere benodigdheden!Crochet Rainbow Tales
Wat zijn er toch veel creatieve Zeeuwen 😉, want Jorina blijkt ook heerlijk dicht in de buurt te wonen! Jorina is ook van de partij en zij maakt vrolijke, kleurrijke ontwerpen. Natuurlijk neemt ook zij haar nieuwste patronen mee!

Afbeeldingsresultaat voor rainbow crochet jorina

 
Meer informatie over Rainbow Crochet Tales vind je hier.

Dubbel breien
Adri demonstreert vandaag het dubbelbreien. Een hele leuke breitechniek waarbij je het motief aan beide kanten breit, 2 keer een "goede kant". Mooi voor grote sjaals maar ook voor leuke pannenlappen! Schuif maar bij haar aan en kijk mee:
Christel en Iris
Wat zijn er toch veel verschillende technieken mogelijk met breien! Christel en Iris leggen je de techniek uit van Fair Isle, Portugees breien en nog veel meer. Beiden nemen hun ontwerpen mee, de patronen kun je bij hun kopen. Iris neemt bovendien nog prachtige stekenmarkeerders mee. Christel komt deze zomer weer workshops geven in Portugees breien en Versiertrucs, deze waren onlangs een groot succes in onze winkel. Steek je licht maar eens op bij deze creatieve dames!

 Christel: Chrizknitz
Iris: AYYA Handmade


Vlindertjes haken
Bij Sylvia kun je deze dag aanschuiven om een lief vlindertje te haken. Je kunt het gebruiken als applicatie of sleutelhangertje. Neem je haaknaald mee, wij zorgen voor de rest!
Sokken breien met Erry
Erry breit écht van alles maar is een kei in het breien van sokken. Gekke patronen, alternatieve hielen, ze heeft het allemaal al eens gedaan :-) Heb je vragen over sokken breien? Kom dan vooral bij haar eens langs!


 

Zeeuwse Visserstruien/Tante Zoet
Stefanie is vandaag aanwezig om al je vragen te beantwoorden over de patronen van St. Zeeuwse Visserstruien. Vragen over het Beddengoed van Tante Zoet, een avonddoekje, labbedissen of ander Zeeuws Breiwerk? Kom zéker hier even langs. Losse patronen zijn die dag bij Stefanie te koop en we hebben een heleboel pakketten gemaakt met haak- en breiwerk met een Zeeuws tintje!

Haakgelukjes
Ook dit jaar is Francis weer aanwezig met alle patronen van Haakgelukjes! Gouwe ouwe en hele nieuwe patronen!
Handwerkjuffie
Superleuk: Stéphanie Brouwer-Haytink, beter bekend als Handwerkjuffie komt ook! Hou je van kleur en Scandinavisch? Dan moet je beslist hier langs gaan. De kunt deze dag haar ontwerpen bewonderen en haar patronen kopen. Stéphanie geeft deze dag een hele leuke mini-workshop (kosten € 5,00 incl. patroon en materiaal): blokweven! Je hoeft je niet op te geven, als er plaats is mag je erbij!


Garen verven
Ook dit jaar geeft Johanna weer workshops garen verven. Deze workshops zijn echter al helemaal volgeboekt maar natuurlijk mag je even meegenieten en kijken!Dit en misschien nog wel meer kun je terugvinden op ons Festival. Laat je inspireren door alle voorbeelden, patronen en technieken. Deel je kennis met anderen en neem lekker de tijd. Natuurlijk hebben we ook veel leuke brei- en haakgarens te koop (zowel buiten op de kraam als binnen in de winkel). 

De komende 2 weken ga ik jullie nog lekker spammen met leuke dingen die we verkopen, mooie patronen, praktische tips en de staat van mijn zenuwen... (ik blijf het gewoon superspannend vinden!). Ook dit jaar is er weer een leuke tas én een verloting! Maar daar over later meer.....

Natuurlijk zou ik het fijn vinden dat je komt! Neem je handwerkvriendin, moeder, dochter, zus mee - dan wordt het een Feestje! 


3 opmerkingen:

 1. Een goedgevuld programma, zo te zien. Veel plezier! Ik zou er wel graag eens bij zijn, dit jaar past het me niet, helaas.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tot nu toe kon ik niet 1x naar jouw festival. Nu staat mijn agenda vrij voor jouw festival. Heb er zin in. Tot dan. Gr jacoline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi programma, jullie hebben weer wat moois neergezet. Dit jaar kom ik niet, maar op een volgend jaar verheug ik me al!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...