Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 7 juli 2016

Open Dag

Dit weekend beginnen de eerste schoolvakanties weer. Wij zijn nog niet aan de beurt (nóg 2 weken) maar het zal merkbaar drukker worden in de provincie. En laat het weer nou ook meewerken :-)
Overal zijn leuke dingen te doen: festivals, markten, concerten  - maar gelukkig ook wat kleinschaliger. Misschien vind je het leuk om de open dag van de Werf in Arnemuiden mee te maken? A.s. zaterdag is er nl. van alles te doen op de oude werf.



De werf is open vanaf 10 uur en de toegang is deze dag gratis.
Op het werfterrein, in de grote loods, wordt uitleg gegeven hoe op de werf Zeeuwse platbodems werden gebouwd. In de zaagloods wordt aan de hand van origineel gereedschap de oude scheepsbouwtechniek uitgelegd. Aan de steiger zijn diverse platbodems te bezichtigen. Bij goed weer kan op de Arne op een hoogaars worden gevaren. Er zijn demonstraties smeden, breeuwen, touwslaan, kuiperij en scheepsmodelbouw. Ook is er een haringkraam, wordt er vis gebakken en Zeeuwse vissoep gemaakt. ’s Middags speelt de band van Isabel Provoost van 13.00 tot 16.00 uur.

Uiteraard is ook het ándere museum in Arnemuiden geopend. Beide musea worden gerund door enthousiaste vrijwilligers die je van alles kunnen vertellen over vroeger tijden.
(de Werf en het Museum zijn tot oktober open op elke woensdag en zaterdagmiddag)





Alle informatie over deze dag vind je op de website van de Werf. Misschien dé gelegenheid om meer te weten te komen over het bruisende verleden :-) 
Soms vind ik het best jammer dat Walcheren geen eiland meer is - dan lagen we nog steeds aan de kust! Tot zaterdag.... (ik ben niet op de Werf maar op mijn post in de winkel - uiteraard op loopafstand!)




2 opmerkingen:

  1. Wow! Que aventura!

    Depois conta como foi!

    Beijo no seu coração! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij waren op de Visserijdag op de werf en werden daar heel leuk ontvangen en we konden van alles vragen. Was heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen