Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 6 oktober 2014

In de herhaling....

Terwijl het buiten langzaam licht wordt, de koters op weg zijn naar school, wasje draait, hik ik tegen mijn taak van deze dag aan: Stáááápels administratie. Zoals jullie weten niet bepaald mijn hobby. Ik heb last van zwaar uitstel-gedrag, elk wissewasje pak ik aan om nog even niet met deze stapel aan de gang te moeten gaan...


Mijn eindeloze lijst met dingen die ik moet doen pluis ik uit zodat ik hier maar niet aan hoef te beginnen. Beetje dom, want het moet toch. Dus, Zet ik een bakje koffie, ik mag nog éven bloggen en dan zet ik mijn tanden erin. Echt. :-(

Vanmorgen blog ik in de herhaling (mag best een keer na zo'n 1500 ideetjes). 2½ jaar geleden blogde ik een keer over dit "ding", een soort wrap/vest/omslag-ding hier. Iemand linkte dat weer op Welke.nl, maar de link die ik plaatste bleek niet meer te werken. Ik denk dat ik wel honderd mailtjes heb ontvangen met de vraag naar dit patroon. Nu dus in de herhaling, want het patroon is weer te koop op Etsy.



Het is eigenlijk een lange lap, die als een soort vest om je heel gewikkeld wordt. Nu is deze dame een stuk slanker dan ik (ik denk dat mijn buikje er welig onderuit zou piepen...), maar het idee is echt erg leuk - en gelukkig zijn ook grotere maten beschreven.

Je kunt 'm altijd nog als kol dragen!


Het patroon is geschreven in het Engels, en er is een schema bijgevoegd. In de Etsy-shop zijn ook patronen van andere varianten te koop.

Knitting Pattern Knit Sweater Vest  Waistcoat pattern Pattern

Oke, en nú dus aan de slag, meid!

9 opmerkingen:

  1. Dus eigenlijk is het een lange sjaal waarvan je de uiteinden aan elkaar vastmaakt... Wat een leuk idee, dat kan ik zelfs wel zonder patroon...haha... En dat hoor je mij niet vaak zeggen hoor...
    Succes met de administratie Jeanet,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat wilde ik ook zeggen. Hiervan hoef je het patroon niet te kopen. Gewoon een mooi gratis patroon uitzoeken (bijv. op Garnstudio), kijken hoe breed je het wilt hebben en breien maar. Inderdaad een heel leuk idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Succes met je administratie. Even een dagje doorbijten en dan kun je morgen weer leukere dingen doen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een schitterend idee, en je hebt als je een beetje kunt breien geen patroon nodig. Het zou trouwens perfect kunnen met een van de mooie motieven van de Zeeuwse Visserstruien, die in Arnemuiden te bewonderen zijn.
    Groetjes
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeanet, succes met je administratie. het is er echt weer voor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, dat uitstelgedrag herken ik helemaal. Nooit zo'n opgeruimd schoon huis als wanneer ik een onprettig iets MOET doen!!!! Dan mag je nl niet gaan stilzitten ^_^!
    Ja, die sjaal is een plaatje, maar vooral voor die slanke figuurtjes. Niet voor mij.
    Jij succes met je administratie :-).
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zit tegen hetzelfde aan te hikken als jij en heb mezelf zojuist een schop onder mijn kont gegeven :)
    Ik wens jou (en mij) heel veel succes en hoop dat we de administratie vandaag af kunnen maken zodat we morgen (of overmorgen) weer met frisse moed aan de nieuwe maand kunnen beginnen. En dat gaan we dan echt doen he? (duim duim)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, administratie doen is nooit leuk, maar het kan nu eenmaal niet anders, veel moed!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen