Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 16 januari 2014

Pixels!

Met vierkantjes kun je toveren! Tegenwoordig in het digitale tijdperk noemen we dat pixels, maar mini-steck (ken je dat nog?) en kruissteekmotiefjes werken op dezelfde manier!

"TV" from the Pixelplaid series
Dit TV-scherm is ook al van de Batavieren, vroeger zat je daar een kwartier naar te kijken voor Stuif-es-in begon. Maar superleuk als dekentje! Er is zelfs een heel boekje uitgebracht met patronen van dit soort dekentjes. En het Frans, dat wel :-) Hier te vinden, met nog meer leuke foto's. Het boekje is bv. wel te bestellen via Amazon.

Maar als je grannies kunt haken kun je ook je eigen motief verwerken tot een kleed.  Kijk eens naar die mooie exemplaar van Betty&Annie (geen patroon, alleen inspiratie)


Met een pixel-afbeelding of een kruissteekpatroontje (óf die ministeckdoos) kun je alles zelf bedenken!


(hier gevonden, mét patroon!)

En niet te vergeten dat wij ons éigen pixeldekentje hebben! Je kunt complete pakket (wol èn uitgebreide beschrijving) bestellen via Tikkeltje Zeeuws.



NB: zelf een pixelafbeelding maken? Van een lezer kreeg ik deze link: http://opministeck.zitik.nu/ Kun je het zelf proberen!

11 opmerkingen:

  1. Je ziet dit steeds vaker! Erg gaaf zeg!!!

    Bedankt voor de inspiratie :)

    Groetjes Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jeanet. Ik wil even zeggen dat ik iedere dag geniet van je publicaties. Ik bewonder je enorme inzet. Ik zit sinds kort thuis en denk er ook aan om een blog te beginnen. Ik heb ook al veel leuke dingen voorbij zien komen en mijn verlanglijst is ook aan het groeien. Als ik in de buurt ben kom ik zeker een keer bij je kijken. Bedankt voor alle leuke tips en ik hoop dat je de tijd en energie blijft vinden om door te gaan. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja,ook ik ben met mijn tweede deken bezig op deze manier.Inderdaad gewoon een kruisteekpatroon omzetten naar granny.Ontzettend leuk om te doen.

    Groetjes Marina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OMG! Wat ontzettend leuk! :D:D:D:D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel gaaf! hoop dat dat boek ook naar Nederland komt. dan wil ik hem graag hebben. Dank voor de inspiratie... Groetjes Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Holalalala, dat is nu eens iets wat ik ooit ook nog wel eens wil gaan haken, maar waar vind ik de tijd, hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. These are great! Tanks for sharing.
    Sheila
    http://sheilazachariae.blogspot.com/2014/01/my-first-knittingcrochet-bookwell-sort.html

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Erg leuk zeg.
    Vooral dat testbeeld (herinneringen)
    En wachten tot stuif-es-in begint dat deed ik ook. Zo'n leuk programma.
    Goeie ouwe tijd.

    groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen