Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 29 januari 2014

Hartjes-rand

Terwijl heel hakend Nederland in de ban is van gehaakte dekentjes, blijven er naast de CAL natuurlijk nog meer mooie randjes om te haken over.... en omdat Valentijnsdag langzaam maar zeker in de buurt komt, vond ik het tijd om dit mooie randje te laten zien!


Zo begint-ie:


De beschrijving is gratis te vinden in het Engels, het idee komt van dit blog: Rainbow Knits (gelukkig nog een blog met een "Brei-naam-met-ook-haak-ideetjes"!!). Je vind de blogpost over deze rand hier, en de directe link naar het patroon vind je hier (PDF). Er is geen Nederlands patroon van, maar met wat vertaling van afkortingen en termen kom je er vast wel uit. Dit patroon is geschreven in Engelse termen (Geen US-terms).

4 opmerkingen:

 1. Gave hartjes rand! Groetjes Lisanne
  draad en praat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie hartjes, spijtig ik lees de Engelse taal niet
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke hartjesrand! En dat kussen in fair isle is SUPERMOOI! Prachtige kleuren ook!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke hartjesrand!
  Een vraagje: ik snap hoe je de hartjes direct aan de onderrand en aan het vorige hartje vast haakt, maar ik vraag me af hoe je naar het volgende hartje gaat. Je kunt natuurlijk met halve vasten naar de zijkant gaan, maar hoe maak je van daaruit een magic ring? Hoe heb jij dat gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...