Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

maandag 27 januari 2014

Granny Square Tas

Met Granny Squares kun je zoveel leuk dingen doen! Vanavond kwam op de Facebook-groep van "het dekentje" een vraag over een granny square-tas waarover ik ooit geblogd heb. Reden voor mij om er nog eens in te duiken! Met simpele vierkantjes maak je de mooiste tassen...

White Crochet granny square bag


Deze zijn van de "basic" vierkantjes, maar je kunt ook andere motiefjes gebruiken (als het maar vierkant is!)
Al deze tassen zijn volgens een diagonaal schema gemaakt. Alleen de grootte verschilt. Hier is een handig schema om te gewenste tas te maken (en er zijn nog meer varianten!!)

schemes for crochet granny square bags! / hook it...

Was je op zoek naar mooie gehaakte hengsels? Ik blogde er eerder hier over, en Anna vertaalde het naar het Nederlands.


En heb je niets met schema's en vind je gewoon vierkant mooi genoeg? Dan maak je gewoon deze tas, de beschrijving vind je hier.2 opmerkingen:

 1. Danke für Skizze mit Taschen :) Vielleicht schaffe ich jetzt selbst so eine zu machen.

  Hartelijk bedankt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Very pretty, thanks for sharing.
  Sheila
  http://sheilazachariae.blogspot.com/2014/01/diy-shawl-pin-with-buttons.html

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...