Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 8 januari 2014

Drakenstaart.......in kleur!

In de zomer liet ik jullie eens onze strengen handgeverfd garen zien. Daar werd massaal op gereageerd, en met regelmaat maken we nieuwe. Dat is dikke pret, (maar ook heel veel werk) want het is weer spannend hoe elke streng er uit komt te zien.


Dit zijn de nieuwe kleurtjes!


Alle strengen zijn 100 gram/420 meter/ € 12,50

Maar wat maak je nou van zo'n streng behalve super leuke sokken?

Nou, bijvoorbeeld de sjaal Brickless van Martina Behm?!Het patroontje is precies geschikt voor 1 streng (sokken-)garen, je kunt het patroon kopen via Ravelry in het Duits of Engels. Het bestaat uit een combinatie van 3 patronen: boordsteek, ribbels en gaatjes.Ook de Linus-sjaal waar ik eerder over blogde is een prima patroon voor 1 streng en wat vind je van de "Drakenstaart"? (Drachenschwanz) Ik werd door Martina attent gemaakt op dit gratis patroon:


(Deze van Invicta Colour)

Het gratis patroontje komt van Ravelry (Engels en Duits), maar ik vond Johanna bereid om 'm te vertalen voor ons!

De Drachenschwanz gaat als volgt:

* er worden alleen maar rechte steken gebreid
* alle steken, dus ook de kantsteken, worden gebreid
* begin met 3 steken
* in elke heengaande rij uit de 2e en 4e steek een steek meerderen (bij de eerste keer uit de 2e en 3e steek)
* na 4 "ribbels"  ( door mij toegevoegd: in de teruggaande rij ) 6 steken afkanten  bij de eerste 4 "kartels", vanaf de 5e kartel telkens 7 steken afkanten.

Het mooie van zo'n patroontje is dat je 'm weer zo groot kunt maken als je zelf wilt.

Wil je met 1 streng handgeverfd garen toch wat groters maken? Combineer het dan met een effen (contrasterende) kleur sokkengaren en maak een lange streepjes-sjaal - kijk maar eens bij Flowermouse voor meer inspiratie!

12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijkheid! Dat wil ik ooit ook nog eens gaan doen, garens verven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een prachtige garens! Dat zou ik ook nog graag eens doen, zelf verven... ooit als er ook tijd te koop is en ik een geldboom in de tuin heb! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi! Het is heel erg leuk om te doen, maar ik verf niet veel strengen tegelijk omdat ik het alleen voor mij zelf doe. De prijs is heel aantrekkelijk; die strengen verkopen als broodjes bij de bakker. Mooi voor zaterdag!
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Heerlijke kleuren zeg... Die laatste sjaal lijkt me leuk, lekker draagbaar ook. Ik ben alleen niet zo dol op rondbreinaalden....

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze sjaal kan makkelijk nog op gewone naalden hoor! Hij wordt niet zo breed dat je er perse een rondbreinaald voor nodig hebt!
   Jeanet

   Verwijderen
 5. Ziet er echt heel mooi uit ... maar ik snap nog niet zo veel van het vertaalde patroontje. (ik ben ook niet zo'n ' door de wol geverfde breister ' )

  in elke heengaande rij uit de 2e en 4e steek een steek meerderen (bij de eerste keer uit de 2e en 3e steek) dit begrijp ik...

  * na 4 "ribbels" ( door mij toegevoegd: in de teruggaande rij ) 6 steken afkanten bij de eerste 4 "kartels", vanaf de 5e kartel telkens 7 steken afkanten.
  Waar heb jij het over? wat bedoel je met een kartel? En als je steken afkant hoe je toch een steek over?

  Ik begrijp het niet zo goed. . Wel fijn om in de reacties te lezen van Jeanet dat het op gewone breinaalden gebreid kan worden.

  groetjes Wilma van den Bergh :)  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De sjaal heeft aan 1 kant "karteltjes" (ik weet er echt geen ander woord voor) en die ontstaan doordat je een aantal steken afhecht. Dat kan alleen in de teruggaande naald anders hou je inderdaad een steek over. Maar dus niet als je afhecht in de teruggaande naald, want dan begin je met afhechten. Bij het breien van de eerste karteltjes hecht je elke keer 6 steken af, maar als je wat verder hebt gebreid (en je sjaal al wat groter is) hecht je telkens 7 steken af).
   Ik hoop dat je er zo uitkomt.
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen
 6. Erg mooi garen. De paarse is mijn favoriet.
  De sjaals zijn ook erg leuk.
  groetjes,Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alleen al die kleuren, prachtig hoor en ja de uitkomst is steeds toch wel een beetje verrassend, dat is denk ik een deel van wat het zelf verven zo leuk maakt, ik verf regelmatig stof om mee te quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gorgeous!

  Best,
  Sheila
  http://sheilazachariae.blogspot.com/2014/01/top-yarny-goodness-for-2013.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Jeanet, vraagje...die dekencal, kan die ook gehaakt worden met Unicat...ik wil al heeeeeeel lang iets met zo.n prachtige bol doen...een omslagdoek maar misschien is zo.n deken ook te doen, wel met meer bollen dan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor het patroon, heel fijn om te maken! Met vriendelijke groet, Breigaren-denbosch

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...