Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

donderdag 2 januari 2014

Streepjes

Velen van ons hebben wel zo'n restjes-mand. Vol met halve bolletjes die te klein zijn om iets groots van te maken. Of misschien heb je bolletjes over van zo'n deken waar ik gisteren over blogde...

Koop er een paar bolletjes bij in dezelfde dikte en maak zo'n super mooie sjaal!Deze sjaal vond ik op Ravelry, en is gebreid met een dubbele draad sokkengaren op een lange rondbreinaald no 5. Als je voor lengte-strepen kiest moet je wel voor een rondbreinaald kiezen vanwege het grote aantal steken dat je moet opzetten (in dit geval 280 steken voor een lengte van 170 cm). De hoofdkleur is gebreid in tricotsteek, de afwisselende kleuren in ribbelsteek. Je kunt het complete patroon vinden op Ravelry.

Heb je garen van een andere dikte? Pas dan je naald en steken aan (maak een klein proeflapje om je stekenaantal uit te rekenen).
Op ravelry vind je ook voorbeelden van andere kleurencombi's:2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...