Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 1 januari 2014

Een nieuwe start

2014 is begonnen, een nieuwe start!

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar, ik wens iedereen gezondheid, vriendschap, geluk, voorspoed en alles wat nodig is. En een berg creativiteit natuurlijk :-)

Deze anderhalve week vrijaf hebben mij goed gedaan, het was heerlijk om even afstand te nemen van het werk. Ik heb (vrijwel) geen mails beantwoord, bestellingen verzonden of me met werk bezig gehouden. Morgen duik ik er weer in.
Het was heerlijk om tijd te hebben voor elkaar, om een keer samen te winkelen, te wandelen en fietsen, te niksen, om eindeloos koffie te drinken aan te keukentafel, om kisten met haardhout te stoken in de open haard, om tijd te hebben om te koken en bakken, om een keer een uur lang met het zelfde bezig te zijn, om de computer 3 dagen niet op te starten... mijn voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook om een betere balans te vinden tussen werk en gezin. Dat wordt nog best puzzelen.....

Het bloggen heb ik wel een beetje gemist. Ik heb al weer zoveel leuke dingen gezien, maar we hebben weer een heel jaar voor ons waarin ik al die ideeën kwijt kan. Vandaag een leuke deken uitgevoerd in Granny Squares.Ik vond dit dekentje op Live Modernly, waar je nog meer foto's ziet, maar ook de beschrijving. Het is een prachtig voorbeeld van een strakke en moderne uitstraling van een Granny Square dekentje. 
Het dekentje is ca. 84 x 96 cm groot, gehaakt op naald 3½ en er zijn per kleur 100 gram gebruikt, voor de hoofdkleur 400 gram. Het garen dat is gebruikt heeft een looplengte van ca 130 m/50 gram.

Het basispatroon van dit dekentje komt van The Purl Bee, een dekentje waar ik al eerder over blogde. Kijk wat kleur doet met hetzelfde patroon!


Het garen wat bij de Purl Bee wordt gebruikt is nogal kostbaar, en een dergelijke deken kan ook van bolletjes sokkenwol worden gemaakt! (neem dan een iets dunnere haaknaald) Het voordeel van sokkenwol is de grote looplengte. Deze deken werd gemaakt door Liesbeth, die heel veel verschillende kleurenbolletjes sokkenwol kocht en deelde met haar zus. 


Ziezo, de kop is er af! Vanaf nu weer (bijna) elke dag een nieuw handwerkidee! Morgen is de winkel weer open, van harte welkom.

28 opmerkingen:

 1. Jij ook een goed 2014 en ik ben weer van de partij hoor op je blog. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een fantastisch 2014 gewenst en je begint het jaar weer goed hier, mooie deken en vooral mooie kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om te horen dat jullie goede dagen hebben gehad!
  Je hebt gelijk al weer een heel mooi patroon uitgezocht voor ons. Wat een mogelijkheden zijn er hier wat moois van te maken....
  Een heel fijn en creatief jaar toegewenst.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uiteraard voor jou en je gezin, de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Voorop staat gezondheid, maar natuurlijk ook zakelijk veel succes gewenst. Dat verdien je met jouw inzet!
  Fijn dat je de afgelopen periode hebt kunnen genieten van je eigen gekozen tempo zonder zakelijke besognes. Ik ben heel nieuwsgierig waarmee je ons weer gaat verrassen!
  Een hartelijke groet uit Koudekerk aan den Rijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uiteraard voor jou en je gezin, de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Voorop staat gezondheid, maar natuurlijk ook zakelijk veel succes gewenst. Dat verdien je met jouw inzet!
  Fijn dat je de afgelopen periode hebt kunnen genieten van je eigen gekozen tempo zonder zakelijke besognes. Ik ben heel nieuwsgierig waarmee je ons weer gaat verrassen!
  Een hartelijke groet uit Koudekerk aan den Rijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wens je een heel goed jaar toe, zowel privé als zakelijk. Fijn dat je de afgelopen dagen tijd voor jezelf en je gezin en familie hebt genomen. Morgen met frisse moed er weer tegen aan.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je zo genoten hebt van je "vakantie"!
  Een prachtig 2014 gewenst, met alle goeds, gezondheid en geluk! En balans dus!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ook voor jouw en je gezin de mooiste wensen voor het nieuwe jaar, ik hoop weer vele creaties voorbij te zien komen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je hier weer bent Jeanet! Ik heb je best gemist ;-). Maar het belangrijkste is dat je echt van je vrije dagen hebt kunnen genieten. Dat jij met je gezin een goede balans zult vinden tussen werk en vrije tijd is vooral wat ik je wens dit jaar. En dan ook graag gezondheid en voorspoed.
  Je mooie deken-idee is misschien een alternatief voor diegenen die wel een deken willen haken maar niet meedoen met de grote CAL ;-D.
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook voor jullie de beste wensen. Ik hoop weer veel mooie dingen te zien en inspiratie op te doen.
  Liefs, Marian Verburgt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor jou en je gezin de beste wensen, en nog bedankt voor alle leuke blogs met idee die ik heb ontvangen in 2013 en hoop weer op veel leesplezier in 2014 van je, vindt het erg knap waar je het allemaal vandaan haalt.
  en ik hoop zeker dit jaar weer een keer naar Arnemuiden te komen..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De allerbeste wensen ook voor jullie! je kan er weer helemaal uitgerust tegenaan, bedankt voor een jaar lang mooie brei en haaksels.
  groet Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alle goeds gewenst voor 2014.
  Ik ben niet iemand van goede voornemens op 1 januari, maar dit jaar heb ik er toch eentje: ik ga dit jaar tenminste 1 keer garen bij je bestellen.
  Mogelijk dat er meer mensen mee willen doen met dit goede voornemen. Zo kunnen we helpen om jouw winkel draaiende te houden en blijf jij ons daardoor voorzien van allerlei moois op handwerkgebied. Snijdt het mes mooi aan 2 kanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beautiful blankets!!
  ~~~ Happy New Year ~~~

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De allerbeste wensen voor jou en je gezin, dat 2014 maar een gelukkig, gezond en creatief jaar mag worden, en dat je winkeltje maar heel goed mag draaien. Ik kijk weer uit naar je blogs, heb ze deze week gemist.

  Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jij ook alle goeds toegewenst. Hopelijk ga je een goede balans vinden. Want een rustig hoofd wil ook wat. Leuk dat je weer in blogland bent. Gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gelukkig en creatief nieuwjaar gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Wat heerlijk te lezen dat je 'vakantie'" je goed heeft gedaan!
  Ik schreef toevallig vandaag een blogje over dat ik je snel kom opzoeken.
  Tot (heel) snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed om te lezen dat de vrije dagen je zo goed hebben gedaan.
  Heb je ook nodig!
  Toch ben ik blij dat je er weer bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een goed, gezond en creatief 2014 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De beste wensen en fijn dat je er weer bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een goed en gezond 2014 en heel veel creativiteit

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ook voor jou een super 2014 met alles wat je je daarin wenst.
  Die paarse grannies zijn super, helemaal mijn kleuren. Het is nog wat vroeg, maar anders zou ik meteen naar de winkel rennen om die kleuren te halen en te beginnen. Voor mijn portomonee maar goed eigenlijk.
  Mijn Sonnensegel shawl, waar ik de wol van jou had gekregen, is af. Hij oogste flink wat succes tijdens de feestdagen. Op mijn blog staan foto's als je de shawl wil zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk Jeanet dat je mijn deken hier laat zien. Op mijn website staat ook een Nederlandse vertaling van het patroon van de deken voor iemand die moeite met Engels heeft.

  Happy New Year!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...