Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zondag 26 januari 2014

Prachtige baby-deken

Baby-dekens zelf breien of haken is weer helemaal terug van weggeweest. Gelukkig! Wat is er nu mooier dan een warme deken voor zo'n kleine die met liefde en aandacht is gemaakt. Deze zag ik pas op Ravelry, wat een prachtig exemplaar!


Deze deken is gemaakt door Hinke, en is eigenlijk heel eenvoudig. Het basispatroon vind je hier op Ravelry. Hij bestaat uit blokken, afgewisseld tricotsteek en averechte tricotsteek (aan beide zijden mooi en krult zo niet). De deken die Hinke maakte is heel bijzonder door de blaadjes die ze toevoegde aan de hoeken:


Via de beschrijving op Ravelry vind je het patroontje van het blaadje (Engels). Hinke maakte het blaadje extra bijzonder door deze te verven! Prachtig detail!
Het patroon is eenvoudig aan te passen aan het garen dat je kiest. Dit exemplaar is gebreid op nld. 6


9 opmerkingen:

 1. Leuk dat je de deken van Hinke plaatst. Ik ken haar van haar borduurwerken, wist niet dat zij (ook) een Raveler is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt prachtig, eenvoudig en toch speciaal met die blaadjes eraan!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!!! Echt heel erg mooi, mijn voorliefde voor simpele dingen wordt hier weer helemaal gevoed ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige deken Jeanet!! Vooral door haar groene blaadjes. Het is geverfd met Kool-Aid las ik bij haar en dat vond ik wel weer heel apart. Dat is een poeder voor limonade in de VS. Dus sowieso geen giftige verf :-)..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig. Die blaadjes maken het weer bijzonder. Ik vind die blokken ook leuk, alleen krijg ik geen mooie overgang van recht naar averecht zoals zij het wel heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie babydeken. Leuk om cadeau te geven. Mijn handen gaan kriebelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. LOVE the corners! Thanks for sharing.
  sheila
  http://sheilazachariae.blogspot.com/2014/01/diy-shawl-pin-with-buttons.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, die blaadjes doen het 'm helemaal. Wat een prachtig en simpel idee!!
  Ga ik onthouden.
  Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wil graag het dekentje breien maar het patroon staat er in het engels op.
  Is dit in het Nederlands te krijgen ?

  Groeten Wiebke.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...