Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 29 januari 2014

Agenda

De komende tijd staat er weer van alles op de agenda! Kijken jullie mee?

1 februari - workshop Fair Isle breien
De workshop is voor a.s. zaterdag al helemaal volgeboekt. Maar we zijn zeker van plan om in de toekomst nog meer workshops te plannen. Graag zouden we willen weten waar belangstelling voor is. Dus graag suggesties..... :-)


13-16 februari: Handwerkbeurs in Zwolle
Dé handwerkbeurs van Nederland, je vindt er alles over op de Website. Ik ga zeker ook (niet als deelnemer/standhouder maar als liefhebber!), ik verheug me erop om collega's te ontmoeten, nieuwe inspiratie op te doen en met vele handwerksters bij elkaar te zijn. Wij gaan op zaterdag 15 februari, en dat betekent dat ik die dag niet in de winkel ben, maar Ali probeert de bolletjes te verkopen.


1 maart - Stella Ruhe in het Zeeuws Museum
In het Zeeuws Museum in Middelburg is tot 9 maart de tentoonstelling "Bescherm Mij" te zien, over beschermende kleding en accessoires voor lichaam en ziel. In het kader van deze tentoonstelling houdt Stella Ruhe, de schrijfster van het boek Visserstruien, op 1 maart a.s een lezing over de zoektocht naar de truien (11.30 en 14.00 uur). Geadviseerd wordt om te reserveren! Alle informatie hierover (en reserveren) kun je vinden op de website van het Zeeuws Museum.


8 maart - Haakdag voor haaksters van het CAL-dekentje
Ben je een van die duizenden (?) haaksters die meedoen met het dekentje van de Crochet Along? Op 8 maart kun je bij verschillende handwerkwinkels terecht om gezellig met andere haaksters de dekens te bewonderen, samen te haken, ervaringen uit te wisselen, en te genieten van een kopje koffie of thee. Ook wij zijn een van die winkels! Woon je in de buurt? Kom dan gezellig langs op 8 maart. Even opgeven per mail is wel zo handig anders past het er misschien niet in :-) Ik heb al verschillende aanmeldingen gehad, maar er is nog plek!

Je kunt de hele lijst van deelnemende winkeliers vinden op de Facebookgroep van het CAL-dekentje. Even aanmelden, want het is een gesloten groep met ondertussen meer dan 8.000 deelnemers!


3 mei - Handwerkcafé!
De datum voor ons volgende Open Handwerkcafé is gepland op Zaterdag 3 mei (ca. 13.30 - 16.00 uur). Een heerlijk samenzijn met andere handwerksters en blogsters. Deze dag is Wieke van Keulen er weer bij - met weer nieuwe ontwerpen en patronen. Daarnaast zal ook Annelies Baes deze middag bij ons zijn (van het blog Vicarno's Mama). Zij schreef een boek dat onlangs is uitgekomen:


Natuurlijk kun je het boekje die middag kopen (maar het is nu al verschenen, dus je hoeft daar niet op te wachten), en ze neemt een aantal werkstukken uit het boekje naar ons mee! Het boekje staat vol met hele praktische haakpatronen zoals vestjes, mutsen, omslagdoeken en poncho's.

NB: Voor het Handwerkcafe hoef je niet te reserveren hoor! Gewoon lekker veel makke schapen in een hok, en met goed weer gaan we gewoon buiten verder.... :-)9 opmerkingen:

 1. Goede planning! Jullie winkel is helaas te ver voor mij. Maar misschien zie ik je op de beurs in Zwolle! Lijkt me leuk! Groetjes Lisanne
  http://draadenpraat.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo, woonde ik maar in de buurt, zou echt regrlmatig in je winkeltje te vinden zijn. Was hier maar zoiets. Als we een keertje in de buurt zijn kom ik weer heerlijk bij je snuffelen.

  Groetjes Rianne
  www.riannesbreiwerk.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom woon je toch zo ver meis....maar internet maakt een hoop goed !!!

  Liefs Jann

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou dacht ik toch dat je een agenda-hoesje had gebreid in eerste instantie :)
  Maar nee het was de echte agenda van komende tijd.
  Wat een leuke dingen zitten er weer in de planning!
  3 mei probeer ik er sowieso weer bij te zijn, veels te leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik dacht ook dat ik een mooie agenda-omslag te zien zou krijgen :-)). De foto van dat prachtige kussen zag ik al aan voor een voorbeeld. (Werkelijk heel mooi, dat kussen!!!).
  Helaas voor mij zal ik je niet tegenkomen op de creatieve agendadagen. Respectievelijk: niet aangemeld, ben zelf 15-02 in Vlissingen, trekt me niet zo, haak de deken niet, ben op vakantie.
  Ik zal heel erg mijn best doen om je op andere gelegenheden wel te zien :-))))).
  Lieve groet,Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik er niet 2x ruim 160 km voor zou moeten rijden dan zou ik graag een workshop volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil graag 2 plaatsen reserveren voor de Open Handwerk-cafémiddag van 3 mei.
  groeten, Gerdie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat mijn moeder Henny op je blog staat. We hopen je op de beurs te ontmoeten.
  Hartelijke groeten, Henny en Connie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk he :-)
   Ik kom zeker even bij jullie langs!
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...