Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 11 januari 2014

Breicafé!

Waar zal ik eens beginnen? Of zal ik maar gewoon eens wat foto's laten zien? Komt het verhaal vanzelf.... :-)


Er was weer een groep met enthousiaste cursisten voor de workshop Entrelac.
Er waren heel veel kilometers afgelegd om hier bij te kunnen zijn (even heen en weer uit Duitsland of een weekendje Zeeland boeken is nogal wat....)


Het vergt best veel concentratie om de nieuwe techniek tot in de puntjes onder de knie te krijgen.


Wieke had een heleboel van haar ontwerpen meegenomen en terwijl de groep achter geconcentreerd bezig was met breien, kon ik alle shawls en kollen heerlijk door mijn handen laten glijden, bestuderen en bewonderen én een aantal nog eens fotograferen. Deze Butterfly is een plaatje! Prachtige kleuren en materiaal (je mag mailen als je wilt weten hoe je kunt bestellen), het patroon is echter geschikt voor vele materialen en het gratis patroon vind je op Wieke's blog.


Dit was ook een plaatje, het patroon is binnenkort beschikbaar o.a. op Ravelry (en bij ons).
Blijf Wieke volgen, dan wordt je vanzelf op de hoogte gehouden van deze mooie ontwerpen.


Miriam wou Muts Jeanet wel eens even passen (helemaal goedgekeurd!)


Ook de Funny Little Frog wou ze wel eens aan.

Tussen de middag werd het energiepeil weer even opgekrikt (door zoveel verschillende mensen aan gewerkt) met een lekkere lunch waarna de winkel heel snel volstroomde met zoveel mensen.

(speciale biologische Workshop-salade van Johanna)

Alle stoelen die ik had in de winkel èn uit mijn hele huis werden bezet door enthousiaste handwersters. Het werd weer een heerlijke kruisbestuiving van prachtige werkstukken, creativiteit en enthousiasme.
Hier dragen de 2 mutsen Ilse en Jeanet nog even vernoemde mutsen..... de foto geeft (dacht ik) de sfeer van vanmiddag heel erg goed weer! Ik heb in elk geval weer heel erg genoten en zo-veel inspiratie opgedaan.Er waren nogal wat blogsters (van soms echt heel ver weg!) onder het publiek, dus misschien lees je de komende dagen nog meer terug op het blog van WiekeAnnaLupinekeRietNellekeJellinaAnnekeDesiree,  AnnaMartina of Johanna (misschien ben ik nog wel een vergeten......!) Het is zeker weer voor herhaling vatbaar - zodra er weer een datum is gepland laat ik het jullie weten.

En nu ga ik even uitrusten hoor!

17 opmerkingen:

 1. Het was supergezellig!
  Wat ontzettend leuk om al die gezichten bij de blogs en creaties te zien.
  Maar ook vreselijk vermoeiend, al die indrukken!
  Jeanet heel erg bedankt voor het open stellen van je winkel en de rest.
  Iedereen bedankt voor de leuke gesprekken en het laten zien van jullie moois.
  Morgen zal ik een rondje blogs doen, zelf ben ik helaas helemaal vergeten foto's te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Word gewoon een beetje jaloers op zon'n fijne dag.......
  Toch maar eens in het achterhoofd houden om zo'n weekendje te plannen rond jouw handwerk-café...... Lijkt me super!!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word er gewoon een beetje jaloers van, kom van een eind ver en heb al eens het geluk gehad eens naar het winkeltje te komen maar zo'n handwerknamiddag lijkt mij toch wel de max

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Jeanet,
  Hartelijk dank voor het hartelijke onthaal en de supergezellige middag!
  Ik vond het heel leuk om zoveel mensen te zien die ook zo graag handwerken.
  Terug in de trein heb ik van de Catania Color bijna een babymutsje gehaakt.
  Nogmaals reuzebedankt en kreatieve groeten van Anna uit Zwijndrecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was weer superleuk Jeanet!!
  Wat me nu ook zo'n plezier doet is de herkenning van de vele handwerksters die nu al een paar keer geweest zijn! Hierdoor bouw je echt een band op met elkaar!!
  Dank je wel voor alles, geweldig dat je dat organiseert en zo iedereen een kans geeft te genieten van jouw gastvrijheid!
  Liefs Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemiddag Jeanet,
  Ik wilde vandaag de pc uitlaten, maar ik kon het niet laten om even te genieten van de foto's. Wat was het leuk, gezellig en wij ben jij, samen met jouw "TEAM" toch gastvrij. Op de terugweg heb ik genoten van de heerlijke salade en Wout heeft gesmuld van de worstenbroodjes. Dit is zeker voor herhaling vatbaar, maar tjonge, wat heb jij er een werk aan gehad. Complimenten en zoals Lupineke al schrijft; het is zo leuk om elkaar weer terug te zien. Dat schept een band, die we qua handwerken toch al hadden.
  Geniet van je "vrije" dag. Tot gauw.
  Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zag er daar erg gezellig uit, ik zou toch eens dringend moeten passeren in je winkeltje denk ik. Het kriebelt alsmaar meer telkens ik deze workshops zie passeren. Ook entrelacbreien deed ik nog nooit, dus.... dit is iets om jaloers op te zijn! De sjaals van Wieke zijn stuk voor stuk prachtig!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jeanet,
  Bedankt weer voor de gastvrijheid. Ik heb het weer reuze naar mijn zin gehad. Inderdaad leuk om een aantal gezichten terug te zien, en te genieten van elkaars creaties.
  Graag tot een volgende keer. Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reacties
  1. In Arnemuiden, in ons winkeltje!
   Atelier Jaffari
   Markt 1
   4341 EP ARNEMUIDEN

   Verwijderen
 10. Allemachtig Jeanet, wat heb ik weer genoten gisteren!! Ook zonder familiebezoek er aan te koppelen was ik gekomen. Zo heerlijk iedereen weer te zien, te genieten van alle creatieve maaksels en inspiratie op te doen. (Heb ook nog even met Miriam zitten kletsen; wat een leuke meid is dat toch!)
  Ontzettend bedankt voor je gastvrijheid en goede zorgen!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijke plaatjes om naar te kijken! Fijn dat jullie weer een heel gezellige dag hebben gehad. Vandaag lekker nagenieten!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoop ook een keertje aan zo'n leuke workshop deel te kunnen nemen, een weekendje Zeeland is dan weer een mooi excuus ;-)
  Groetjes Astrid
  http://breien-als-verslaving.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk! Ik heb op alle blogjes, waar je een link naar toe had, even gekeken en zo heb ik lekker mee kunnen genieten. Ik vond de afstand te groot, anders was ik ook gekomen! Bijzonder dat zelfs iemand uit Duitsland kwam!
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er zo gezellig uit.
  Jammer dat ik zo ver weg woon.

  BeantwoordenVerwijderen