Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zondag 5 januari 2014

Art Déco

Nou, ik geloof dat ik morgen maar eens snel aan de slag moet met een agenda en Zeeuws Schortenbont - gezien de reacties op mijn logje van gisteren :-)

Enkele weken gelden bezocht Ria mijn winkeltje en wou graag garen voor een prachtig patroon, deze week stuurde ze foto's van het resultaat:Het patroon komt van Ravelry en heet Art Déco. Beslist niet een patroon voor beginners, maar wel prachtig! De prachtige bladeren ontstaan door te breien met verkorte naalden. Het patroon is verkrijgbaar in het Nederlands!

In deze sjaal zitten 2 strengen Filigran (grijs en zwart) en een bol Invicta Color voor de blaadjes.

Op Ravelry kun je ook andere kleuren- of garencombi''s vinden:
Dit patroon is een zusje van de Dreambird waar ik al eens eerder over blogde onder de naam Vogelveren:


Dit patroon koop je ook via Ravelry!
Kijk beslist eens verder op Ravelry naar supermooie varianten!

De ontwerpster heeft nog meer patronen met verkorte naalden of Swing-knitting


5 opmerkingen:

 1. Wat mooi allemaal Jeanet. Jammer dat ik 11 januari niet kan voor wieke. Volgende keer maar in de gaten houden als ze langs komt.
  Wil haar al heel lang, eens ontmoeten.En nu komt ze voor Entrelac. Na een maand eindelijk het boek binnen. Ben al heel lang verliefd op dit motief.
  Ik had een groot agenda voor je gehad voor het nieuwe jaar.ik heb een dubbele gekregen.

  Nog de beste wensen kan nog net. Dat het maar een super jaar mag worden en je winkel ook.

  Liefs tot ziens in dit jaar weer. José

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben bezig met de Dreambird. Heb inmiddels 11 veren af.
  Mijn ondergrond is zwart en de veren zijn van Kauni regenboog garen.
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jeannet, Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar.ik weet niet of je al eens op mijn blog heb gekeken, maar ik heb er wel een. Ik ben via de blog van mijn dochter Mirjam op jou blog terecht gekomen, en wat een genot om naar te kijken. De breiwerken die je laat zien zijn een juweeltje, heel knap gedaan. Ik brei ook veel maar meer de gewone dingen, ik zal ook eens wat laten zien op mijn blog, hopelijk kijk je een keertje. Nog een fijne avond en groetjes van mij, Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zeg. Dat is echt een kunstwerk. Prachtig. Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, op slag verliefd! Wat een prachtige shawl!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...