Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

donderdag 30 januari 2014

De Vliegende Hollander

Wat zijn er toch een handwerk-pareltjes te vinden op internet! O, jongens - ik moet wel 300 worden als ik het allemaal wil maken (en dat wíl ik!!).

Toen ik met dit blog begon had ik 2 beweegredenen: de eerste was om mijn winkeltje wat meer bekendheid te geven. Ik kan de etalage van mijn toko nog zo mooi maken - als er niemand langsloopt levert dat geen klanten op. Dus maakte ik door mijn blog een mooie digitale etalage, om te laten zien wat allemaal mogelijk is met een bolletje wol!
Dat brengt me naar de tweede reden: er is zo veel moois te maken, er is zó veel moois te vinden op internet. Maar hoe vind je het en bovendien is het onmogelijk om het allemaal zelf te maken. Dus is dit blog een mooi doorgeefluik - zoek erop wat je wilt en maak wat je aanspreekt!

Hier komt er weer eentje, een pareltje :-)


Deze sokken kregen de naam "De Vliegende Hollander", naar het verhaal van het schip dat verging bij Kaap de Goede Hoop en sindsdien op de wereldzeeën zou spoken! Het verhaal gaat dat de kapitein een Zeeuw (Terneuzen) was.......

De sokken hebben een schaduw-effect waarbij het schip zichtbaar is aan de zijkanten. De sokken zijn gebreid met 2 kleuren, het verspringende patroon wordt verkregen door heen en weer te breien. Je kunt het patroon vinden op Ravelry (gratis), het is in het Engels. Er zit een uitgebreide beschrijving bij en een teltekening. Dit zijn toch geweldige sokken voor een zeevarende natie? 


(O, en niet op me gaan mopperen dat het weer een Engels patroon is, het is er gewoon niet in het Nederlands, ik kan het ook niet vertalen - het ontbreekt me echt aan tijd)8 opmerkingen:

 1. Wow, ontzettend leuk!! Mijn hersenen kraken om wat anders dan sokken te bedenken om te breien voor mijn zeilgekke man. En wel liefst snel af ;-)))!
  Suggesties??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben Jeanet niet, maar ik denk even mee ;-) Een leuke muts, met zo'n boot er in gebreid?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig leuke sokken Jeanet! Maar net wat Ans zegt, ook op een muts zou dit leuk staan!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie sokken, houd ik weer in mijn achterhoofd. Ik zou alles wel willen maken wat je ons laat zien. Maar helaas ook ik heb de tijd er niet voor.
  Gr Rianne, www.riannesbreiwerk.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Breien kan ik niet (kon het in ieder geval vroeger niet, mijn oma heeft er heel wat uren ingestoken maar zonder resultaat) maar wat ik soms hier voorbij zie komen maakt dat ik het misschien ooit toch wel wil leren ;-) Maar eerst veel haken, dat kan ik wel en heb nog veel te doen!

  Vraagje Jeanet, helpt het blog voor de verkoop in de winkel? Ik hoop het voor je want je stopt veel tijd in het blog! Dank je wel hiervoor, het is echt een inspiratiebron.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Omg, they are absolutly BEST! Good work. Regards from Ireland from czech women Marcela

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...