Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 3 januari 2014

Linus

Ik blijf toch wel een zwak houden voor eenvoudige ontwerpen met een groot effect. Daar valt deze Linus-sjaal zeker ook onder:

Linus - very easy - pattern in english and german by Annett Cordes
Smal beginnen, steeds breder maken en stoppen wanneer je 'm groot genoeg vindt of de wol op is!
Je vindt deze sjaal terug op Ravelry maar ook hier. De beschrijving is in het Duits of Engels, maar erg eenvoudig!

In het kort: 5 steken opzetten met nld. 3½
1e naald: alle steken recht breien, in de laatste steek 1 meerderen
2e naald: 2 recht, 1 omslag, alle steken recht breien maar de laatste 2 steken samenbreien
3e naald: alle steken recht breien (ook de omslag) en in de laatste steek 1 meerderen.

De 2e en 3e naald telkens herhalen...... dat is het !

Hier is gebruik gemaakt van 2 verschillende soorten sokkenwol met kleurverloop, maar alle soorten garens zijn hiervoor geschikt - alleen je naalddikte aanpassen aan het garen.

En verder: heb ik de hele dag gedaan over dit logje! Gewoon om 9 uur begonnen, 2 keer koude koffie, en een "staand" broodje. Wat leuk dat er vandaag nog zoveel mensen besloten om met het dekentje te beginnen. Volgende week krijg ik weer veel kleurtjes acryl, maar ook Softfun en Miami binnen voor mooie kleurencombi's!

Bovendien zijn volgende week (zéker vóór het brei-cafe van zaterdag) weer heel veel garens op voorraad met nieuwe kleuren, en de Unicat is dan ook weer binnen!

6 opmerkingen:

 1. Hi jeanet alle goeds voor 2014 ,en ja leuke sjaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Simpeler kan toch eigenlijk niet. Ik vind dit geweldig. Ook weer handig om de restjesmand leeg te krijgen ;)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mooi!!!! Net wat je zegt: eenvoudig maar een groot effect.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal mijn ding: eenvoudig maar mooi! Ook leuk om restjes op te maken, denk ik..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je Ravelry-link verwijst naar een Linus-trui ;-). Hier de goede link: http://www.ravelry.com/patterns/library/linus-4

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...